Abone Ol

Seher Çağla Demir'in cesedi ortada kaldı

Ailesinin sahip çıkmadığı Seher Çağla Demir'in cesedi, kimsesizler mezarlığına gömülecek.

Seher Çağla Demir'in cesedi ortada kaldı

Ankara Kızılay’daki terör eylemini gerçekleştiren canlı bomba Seher Çağla Demir’in cesedi, ailesinin teslim almaması üzerine kimsesizler mezarlığına gömülecek.

3 Mart’ta Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili olarak Adli Tıp işlemleri tamamlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından olayı gerçekleştirdiği bilgisi verilen canlı bomba Seher Çağla Demir’in bedeni, patlamanın etkisi ile yüzlerce parçaya ayrılmıştı. Yine terör saldırısını gerçekleştirenler arasında bulunan Özgür Ü.’nün ise cesedinin vücut bütünlüğünü koruduğu tespit edildi.

3 GÜN İÇİNDE ALINMAYINCA…
Adli Tıp Kurumu yönetmeliğine göre kimliği tespit edilmesine rağmen ailesi veya yakınları tarafından 3 gün içinde alınmayan cesetlerin, gömülmek üzere belediye veya mülki idare amirliğine teslim edilmesi gerekiyor. Adli Tıp işlemlerinin bitmesine rağmen canlı bomba Seher Çağla Demir’in cenazesini kimse almadı. Canlı bombanın babası da kızının cesedini istemediğini söylemişti. Canlı bomba Seher Çağla Demir’in cenazesi belediye veya mülki idare amirliği tarafından kimsesizler mezarlığına gömülecek.

ÖZGÜR Ü.’NÜN CESEDİNİ İSE BABASI ALACAK
Terör saldırısında yer alan Özgür Ü’nün cesedini almak için ise babasının Adli Tıp Kurumu’na başvuru yaptığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu da Özgür Ü’nün babasının başvuru talebini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Savcılık, cesedin Özgür Ü’nün babasına verilmesinde bir sakınca olmadığını bildirdi. (Cihan)