Abone Ol

Sedef Avcı'dan evlilik itirafı! İlk günkü gibi değil...

İki buçuk aylık hamile olan Sedef Avcı, anneliğin yanında sahne ve beyazperde heyecanını anlattı.

Sedef Avcı'dan evlilik itirafı! İlk günkü gibi değil...

Sözcü Gazetesi'nden Yüksel Şengül'e konuşan güzel oyuncu Sedef Avcı projeleri, evlilik hayatı ve annelik heyecanını anlattı..

İşte o röportaj;

Sedef Avcı, ‘Yatakodası Diyalogları’ adlı oyunda Levent Ülgen’le birlikte tiyatro sahnelerinde… Bu oyun, sizin ilk oyununuz, ilk tiyatro deneyiminiz olduğu için sormak istiyorum, nasıl ikna edildiniz?

Bir yıl önce Sadri Alışık Tiyatrosu’ndan bana bir oyunla ilgili teklif gelmişti. Ancak o sırada dizim olduğu için, tiyatroya ilk adımımı atarken zaman konusunda biraz daha rahat olabileceğim bir döneme ertelemiş ve teklifi kabul etmemiştim. Bu yıl hazır dizim olmadığı sırada yeni bir teklif gelince, oyun da çok keyifli olunca, bir anda cesaretlenerek kabul ettim. Bu çok iyi bir deneyim oldu, iyi ki de teklifi kabul etmişim.


SEDEF AVCI’NIN KINA GECESİ.. FOTO GALERİ


İlk oyun sergilenirken, perde açıldığında ve sahneye adım attığınızda neler hissettiniz? Bize o anı anlatabilir misiniz?

(Gülüyor) Tiyatro sahnesine ilk adımımı attığım andan itibaren uzun bir süre hiçbir şey hissedemedim. Kendi sesimi bile kalbimin atışından dolayı duyamadım. Neden sonra yavaş yavaş kendimi toparladım. Ancak o gün eve gittiğimde vücudumun her yanı ağrıyordu, tutulmuştu.
Neden?
Kendimi nasıl sıktıysam, nasıl bir cendereye aldıysam artık, tüm vücudum ağrılar içindeydi. Tiyatro, gerçekten de oyunculuğun er meydanı… Sahnedeyken nasıl tepki geleceğini bilemediğim için, seyirciyle temas sağlamadan, o teması sağlamlaştırmadan rahat edemiyor insan. Bir şekilde üstesinden geldim ama o ilk sahneye çıktığım günü hayatım boyunca unutamam.

Seyircinin ilk alkışını aldığınızda…
İşte, seyircinin ilk alkışı, benim canlandırdığım karaktere ilk attığı kahkahası beni inanılmaz rahatlattı.

Sedef Avcı sahne tozunu yuttu mu?
(Gülüyor) Evet, sahne tozunu yuttum ve çok lezzetli buldum.

Tiyatro mu, dizi mi, sinema filmi mi?
Hepsinin tadı ve keyfi farklı… Bu nedenle birbirlerini ayırmak istemiyorum. Ancak tiyatro çok başka… Hem çok zor, hem de çok keyifli.

Peki mankenliği özlüyor musunuz?
Mankenliğin eski dönemlerini özlüyorum. Ancak moda dünyasının ve podyumların artık o dönemlerdeki kadar güzel olmadığını gördüğüm için de orada olmadığımdan dolayı üzülmüyorum. Benim modellik yaptığım dönem çok iyiydi. Şu an tekstilde belli bir durgunluk var ve ancak yılda iki moda haftası yapılabiliyor.

‘Yatakodası Diyalogları’ adını taşıyan bu oyun, izlemeyenler için farklı mesajlar sunuyor… Sedef Avcı’ya göre oyunun verdiği mesaj nedir ve bunu öğrenebilir miyiz?
Karı kocaların aralarında konuşamadıkları konularla ilgili olarak üzülmelerine gerek yok… Çünkü oyunu izlediklerinde bu konuda yalnız olmadıklarını göreceklerdir. Bu oyun, her konuyu paylaşamayan, konuşamayan çiftlere yardımcı oluyor. Ülkemizde çiftler nedense cinselliği asla gerektiği kadar konuşamadığı için mutlaka problemler çıkıyor. Kimi zaman bu problemler aşılamadığı için de boşanmalar gerçekleşiyor. Biz de tiyatro sahnesinde, çiftlerin konuşamadığı konuları mizahi bir dille anlatarak, aslında bunların konuşulmayacak şeyler olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Oyunu izlemeye gelen çiftler mutlaka kendilerinden bölümler göreceklerdir.


SİNEM KOBAL SEDEF AVCI BURCU KARA DANSÖZ OLDU.. FOTO GALERİ

Oyundaki İpek karakteriyle Sedef Avcı’nın benzer yanları var mı?
Elbette canlandırdığım İpek karakterine benim de kattığım özellikler var ama biz karakterlerden çok kadın erkek ilişkileri üzerinde duruyoruz. Çünkü hangi kadın olursa olsun, hangi erkek olursa olsun, belli konularda aynı tepkileri gösterebiliyor.

Sedef Avcı da evli…
Evet, oyundaki İpek’le gerçek hayatta evliliğini yaşayan Sedef’in buluştukları noktalar oluyor elbette.

Oyunun afişinde “Monotonlaşmış özel yaşam komedisi” deniliyor. Monotonlaşmış evlilik ilişkilerine karşı nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Oyundaki monotonlaşmanın asıl nedeni konuşmamaları oluyor tabii. Çünkü hiçbir zaman bir evlilik, ilk günkü heyecanıyla yürümüyor.

Kıvanç (Kasabalı) Bey’le sizin evliliğinizde de böyle mi oldu?
Sıkıcılık anlamında konuşmuyorum. İsteseniz de istemeseniz de evliliğiniz belli bir zaman sonra farklı bir boyuta geçiyor. Ama her zaman o ilk heyecanın sürmesi isteniyor. O da iki tarafın özverisiyle, ilişkiyi sıcak tutabilmeleriyle oluşabiliyor.

Kadın erkek ilişkilerini konuşurken Türkiye’de kadına uygulanan şiddet konusunda neler söylemek istersiniz?
Türkiye’de kadına uygulanan şiddet, bana göre bu ülkenin en önemli yarasıdır. Kadın erkek bir yana şiddete karşı çıkmamız gerekiyor. Mutsuz bir evlilik yapmış olabilirsin, anlaşamadığın ortaya çıkabilir ama bu asla şiddeti haklı göstermez. Bana göre kadına kalkan elleri durdurmanın en etkin yolu, ağır cezaları kapsayan yasalar çıkarmaktır. Kadına şiddet, terör kadar önemli bir konudur.

‘Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda’ filmi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde vizyona girdi ve hala gösterimde… Filmde evlilik hazırlıkları yapan Esra rolündesiniz, geri dönüşler nasıl oldu?

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda’ filminin geri dönüşleri çok güzel oldu. İlkinden tam üç yıl sonra ikincisi de bundan cesaret alınarak çekildi zaten. Herkesin çalışma programının uyması için üç yıl beklendi, sonunda başardık. Şu an 1.5 milyonluk gişe yaptı ve hala gösterimde. Bu başarıdan sonra ‘Romantik Komedi’nin üçüncüsü de kaçınılmaz gibi duruyor.

Sedef Avcı, tiyatro oyununda evli bir kadın olan İpek karakterinde… ‘Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda’ filminde de evlilik hazırlıkları yapan Esra rolünde. Gerçek hayatta ise bir dönem Kıvanç Kasabalı ile boşanacağınız gündeme gelmişti…
Kıvanç (Kasabalı)’la boşanacağımız şeklinde çıkan haberler tamamen palavraydı. Bu kötü dedikoduyu birileri ortaya attı.
Ancak 2005 yılından beri devam eden evliliğinizle ilgili en mutlu haber sonunda yankılandı…

Hamilesiniz…
Evet, hamileyim ama ailelerimizde bile bunu bilmeyenler varken, haberin nasıl basına sızdığını doğrusu hiç anlayabilmiş değilim. Gerçekten de basından korkulur.

Şu an 2.5 aylık hamile olan Sedef Avcı’nın çalışma programında değişiklikler olacak mı?
Tiyatromuz yaz mevsimine kadar devam edecek ve sonra da tatile girecek zaten. Gelecek sezon için oyunun ekim ayında perde açması gerekiyor ama sanırım onlar beni biraz bekleyecekler.

Cinsiyeti belli mi?
Yok, cinsiyeti belli değil ama kız ya da erkek olması hiç önemli değil, önemli olan sağlıklı olması, doğması.

Sedef Avcı’ya en çok hangi roller yakışıyor?
İnsanlar beni en çok masum rollerde görmek istiyor. Gelen teklifler de ona göre oluyor. Bu nedenle tiyatro oyununda farklı bir rol gelince kaçırmak istemedim. Farklı rollerde oynamak istiyorum ama insanları güldürmek çok hoş oluyor.
Sizi Deniz karakterinde izlediğimiz ve Beyazıt Öztürk’le birlikte çektiğiniz reklam filmleriniz de var…
Yeni reklam filmlerini iki üç hafta önce Beyazıt Öztürk’le birlikte Maldivler’e giderek çektik. Biraz denize girip yazı erkenden yaşamanın keyifini de tattık. Bu çektiğimiz reklam filmleri yıl boyunca ekrana gelecek.

Beyazıt Öztürk, ‘Yalan Dünya’ dizisiyle ekrana geliyor… İzliyor musunuz?
Beyazıt’ın oyunculuğu çok keyifli, ‘Yalan Dünya’ dizini yakaladığımda zevkle izliyorum.
Doğumdan sonra belki Beyazıt Öztürk’le ikinizin başrolde olduğunuz bir dizi çekilebilir…
(Gülüyor) Beyazıt’la bir dizide oynamayı isterim. Ancak bunun için teklif gelmesi, proje hazırlanması gerekiyor. Böyle bir dizi teklifine sıcak bakarım tabii. Ama şu anda benim için en önemli proje ‘annelik projesi’… Ekim ayı gibi doğum gerçekleşecek ve çocuğum büyük ihtimalle terazi burcu olacak. Şu anda en çok bebeğimi düşünüyorum, onu merak ediyorum.