Abone Ol

Sedat Peker'in Paylaştığı Masanın Yeni Fotoğrafları Ortaya Çıktı!

Sedat Peker'in paylaştığı Bakan Soylu'nun babasının da bulunduğu o fotoğrafın çekildiği masanın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

Sedat Peker'in Paylaştığı Masanın Yeni Fotoğrafları Ortaya Çıktı!

Sedat Peker'in paylaştığı Bakan Soylu'nun babasının da bulunduğu o fotoğrafın çekildiği masanın yeni fotoğrafları ortaya çıktı.

2021 yılının Mart ayında Polis teşkilatı bünyesindeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (KOM) çektiği Türk mafyasının fotoğrafı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun babası Hasan Soylu'nun katıldığı Drej Ali'nin düğünden yeni kareler OdaTv'den Hazar Şahsuvar'ın haberi ile ortaya çıktı.

30 MAFYA BELİRLENDİ

Ulusal alanda faaliyet gösteren 30 organize suç örgütü ve mafyayı belirleyen ve takibe alan KOM'un mart ayındaki toplantısında konuşan Bakan Soylu "Kendini devletin yerine koymaya çalışıp da, onların diliyle söylüyorum, ‘şekil yapan, çökmeye çalışan’ kim varsa çökeceksiniz" ifadelerini kullanıyordu...

Sedat Peker'in Paylaştığı Masanın Yeni Fotoğrafları Ortaya Çıktı! - Resim: 1

MASADA KİMLER VAR

Emniyet'in raporuna göre suç örgütü olarak geçen Ali Yasak'ın düğününe katılan Bakan Soylu'nun babası Hasan Soylu'nun masasındaki isimlere kamuoyu da Emniyet Teşkilatı da yabancı değil...

Mehmet Fatih Bucak...
Hasan Soylu ile aynı masayı paylaşan Fatih Bucak, İçişleri Bakanlığı'na göre "Ulusal alanda faaliyet gösteren 30 organize suç örgütü" listesinde 28 adamıyla birlikte yer alıyor.

Sedat Peker'in Paylaştığı Masanın Yeni Fotoğrafları Ortaya Çıktı! - Resim: 2

Hasan Soylu ile yanyana fotoğraf veren Bucak'la ilgili dikkat çeken diğer bir detay ise Bakan Soylu'nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu 'Bataklık' iddianamesinde adı geçmesi...

Sedat Peker'in Paylaştığı Masanın Yeni Fotoğrafları Ortaya Çıktı! - Resim: 3

SAVCILIK NE DEDİ?

İddianamede sanık olarak yer almayan Bucak'ın adı uyuşturucu baronları Nejat Daş ve Çetin Gören'in arasındaki husumeti bitirmek için kurulan "Örgüt mahkemesi"nde yer alıyor...

Ankara Cumhuriyet Bassavcılığının tespiti şöyle:

"Kavganın bitirilmesi için Mehmet Salih Tulpar, Fatih Bucak ve Sarallar olarak bilinen grup araya girdi ve yer altı dünyasında bilinen cemaat toplantısı adı altında örgüt mahkemesi kuruldu."

Dikkat çeken başka bir ayrıntı ise Bataklık'ı başlatan bilgi notunun tarihinde: 25 Nisan 2019... Bakan Soylu'nun da katıdığı Yasak'ın düğünü ise bilgi notundan yaklaşık 5 ay sonra...

YAZOĞLU DA YER ALDI

Şeref Yazoğlu...

Masada dikkat çeken diğer bir isim de ”Oflu Osman” lakabıyla bilinen Osman Cevahiroğlu’nun yeğeni ve Kurban Yazoğlu’nun kardeşi Şeref Yazoğlu... Hasan Soylu'nun masasında yer alan Yazoğlu'nun da zamanında Gayr-ı meşru işlerin içinde yer aldığı biliniyor ve Soylu ailesine yakın olduğu iddia ediliyor.

FOTOĞRAF NEREDEN ÇIKTI

Fotoğraf ilk kez organize suç örgütü lideri olduğu suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'e yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel'in 11 Haziran günü gözaltına alınmasıyla ortaya çıktı.

Öncel'in gözaltına alınmasının ardından Peker, Twitter hesabından Öncel ile Bakan Soylu’nun babası Hasan Soylu'nun yan yana bir masada görüldüğü fotoğrafı 12 Haziran günü paylaştı.

BATAKLIK'TA NE OLDU

Bakan Soylu,  Peker'in iddialarına yanıt vermek için 19 Mayıs 2021'de TRT canlı yayına katıldı. Yayın sırasında Bataklık iddianamesinde örgüt lideri olarak geçen Çetin Gören'in Peker'le bir fotoğrafını ekrana yansıtan Bakan Soylu "Bataklık Operasyonu'nda iki baron yakalandı. Çetin Gören'in resmini koyun arkadaşlar. Yanındaki kim? Bataklık Operasyonu'nun içinde FETÖ var ve buna ulaştık. Biraz önce resmi çıkanlar da var" ifadelerini kullanmıştı.