Abone Ol

Sedat Peker'in hayatını yazmadık, sadece rastlantı!

Dün, Sedat Peker'in hayatının televizyona taşınacağı haberleri üzerine bugün, Peker'in hayatının diziye uyarlanmadığı yönünde açıklama geldi.

Sedat Peker'in hayatını yazmadık, sadece rastlantı!

İşte o açıklama:

" SEDAT PEKER'İN HAYATINI YAZMADIK, SADECE RASTLANTI VE BENZERLİKLER VAR."

REİS BEDEL DİZİSİNİN SENARİSTİ SONER GÜMECİ SUSKUNLUĞUNU BOZDU...

Bazı medya organlarında çıkan yanlış ve yanıltıcı haberler üzerine suskunluğumuzu bozmak zorunda kaldık. Öncelikle, çok yakında arza sunacağımız dizimize olan ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Reis Bedel, benim 2004 yılında başladığım beş yıllık bir çalışmamın sonucudur. Aslında roman olarak hazırladığım eserimizi ağabeylerimizin ve dostlarımızın da isteği doğrultusunda dizi olarak yeniden yapılandırdık.

Şimdi bu açıklamayı yapma sebebime gelirsek , Sn. Sedat Peker'in hayatının dizi olacağı ve Reis Bedel dizisinin bunu anlattığı gibi haberlerle karşılaşıyoruz. Ben, Sn. Sedat Peker'in hayatını anlatan bir dizi yazmaktan şeref duyarım. Keşke Sn. Peker hayatını anlatan bir dizi yazmamı istese... ama konumuz o değil, yapımcımız Sn. Zafer Çolak ve Sn. Peker'in çok yakın dost olmalarından yola çıkılarak bu tür tahminlerde bulunuluyor sanırım..

Evet, rastlantı ve benzerlikler var...Yapımcımızın Sn. Zafer Çolak olması, Sn. Sedat Peker'in cezaevinde bulunması dizimizin baş rolünün ve adının Reis olması bu tür sonuçlar çıkarılmasına sebebiyet vermiş olmalı.Zafer Çolak'ın film sektöründen uzak bir iş adamı olarak bu projeye giriyor olma sebebine gelince, kendilerinin ne kadar milliyetçi, ne kadar Türk birliğine düşkün olduğunu bilmeyen yoktur, Reis Bedel dizisine olan sevdası ve bağlılığının sebebi de bundandır.

" Bu iş onun için bir Vatan görevidir."

"Bu dizi Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün halkların, ırkların kardeş olduğunu ve bölücülüğe karşı dimdik bir duruş sergileyebileceğini içerisinde geçen dostluk ve ilişkilerle insanlara yansıtacaktır."
Birbirinden tamamen ayrı yaşam tarzı olan beş reis ve bu reislerin buluşma noktası olan bir koğuş. O koğuşta yaşanan insanlık ve ırklar arası çatışma, o çatışma sonrasında görülen tek gerçek..."ister kürt ol, ister laz. İster Türk ol, ister çingene Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hepimiz eşitiz ve bu vatanı bölmek isteyenlere karşı hepimiz kardeş oluyor tek bir yürek çarpıntısıyla hainlerin üzerine yıldırım gibi düşebiliyoruz."işte bu beş reisin cezaevi parmaklıkları arkasında yaşadıkları çatışmalardan sonra gördükleri tek gerçek buydu işte.

İçindeki aşklar ve mutlulukların yanında, sadakatsizliğin kahpeliğini kaybedilen sevgililerin yaşamdaki kahrını çeken bedenlerdeki yıkımla birlikte, misyon sahibi insanların davalarında ödedikleri bedelin ne kadar ağır olduğunu göreceğiz.
Ve anlayacağız ki! Ne aşk, ne hayat, ne de davalarımız bedeli olmadan yaşanmıyor ve de o bedel ömür boyu hiç ödenmiyor.

Yapısı , kadrosu ve amacıyla alışık olduğunuz dizilerden çok farklı bir yapım geliyor. Oyuncu kadrosu, çekim teknikleri ve çok çeşitli mekan kullanımıyla Türkiye'nin en yüksek bütçeli dizisi olacak olan Reis Bedel, siz izleyicilerimizi hoşça vakit geçirtirken aynı zamanda bizler içinde vatan borcumuzu ödeme fırsatını sağlamış olacaktır.

SAYGILARIMIZLA...

BÜLENT KOCABIYIK