Abone Ol

Sedat Peker Yakalandı mı? Yakın İsimden Açıklama

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Peker'e yakın isimlerden Emre Olur ile görüşmesini ve Peker'in son durumunu anlattı.

Sedat Peker Yakalandı mı? Yakın İsimden Açıklama

YouTube üzerinden yayınladığı videolarla Türkiye'nin gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in son durumu hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle hareketli saatler yaşanıyor.  Cumhuriyet Gazetesi yazarı  Barış Pehlivan, Sedat Peker'e yakın isimlerden Emre Olur ile görüşmesini, Halk TV canlı yayınında anlattı.

"Sedat Peker'e yakınlığını gizlemeyen Emre Olur'un iddiasına göre, Türk yetkililer tarafından yakalandığı iddiası doğru değil. Ancak Dubaili yetkililer tarafından konutundan alındığı, onun deyimiyle bir davet olduğu benim anlamamla bir gözaltı olduğu iddiası..." diye konuşan Pehlivan; Emre Olur'un, Dubaili yetkililer ile Sedat Peker arasında bir görüşme olduğu bilgisini verdiğini aktararak, Peker'in henüz konutuna geri dönmediğini, konutundakilerin, Peker'in nerede olduğuna dair bir bilgisi olmadığını ve cep telefonuna da erişiminin olmadığını anlattı.

"Bu görüşmenin normal olmadığını anlayabiliriz. Dubaili yetkililerin belki Türk hükümetinin sıkıştırmasıyla böyle bir girişimde bulunduğu tezini ortaya atabiliriz. Belki ülke değiştirmesi isteğinde bulunulacak" diyen Pehlivan, "Ne olacağını merak ediyorum" şeklinde konuştu.

'BANA KALIRSA BU BİR GÖZALTIDIR'

Pehlivan şunları söyledi:

"İddia bir sosyal medya hesabında özellikle gündeme getirildi. O iddia yayılmaya başlandığı andan itibaren, yani Peker'in bir operasyon sonucu yakalandığı iddiası gündeme geldiğinden beri ben de kaynaklarıma soruyorum. Uluslararası bir operasyon yapılması gerekiyor. İlk edindiğim bilgi, Türk güvenliğinin peşinde olduğu ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi. Daha sonrasında Peker'e yakın olduğu bilinen bazı isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Özelliği ne? Peker'le ilişkisini saklamayan hatta kendisini basın danışmanı gibi lanse eden, en son Süleyman Özışık'ın Peker'le ilişkisine dair videoları paylaşan bir isim. İlk ulaştığımda şöyle bir iddiada bulundu. Doğruluğu teyit edilmemiş bir iddia. İlk iddiası şuydu, 'Ben geceden beri iletişim halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.' Daha sonraki görüşmede ise şöyle bir bilgi verdi.

Bu da bir iddiadır. Dedi ki 'Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o görüşmede. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor'. Ancak ben 'Bu bir gözaltı demektir' dedim. Gözaltı olmadığı iddiasında. 'Davet' kelimesini kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını iddia ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını iddia ediyor. Özetle şu an Türk yetkililer tarafından bir operasyona uğramadığını ama Dubaili yetkililer tarafından bir görüşme yapıldığı iddiasını benimle paylaştı. Peker'in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV'ye konuştu. Yakalandı iddiasının doğru olmadığı iddiasını dile getirdiler. Ellerinde öyle bir bilgi olmadığını belirttiler."

"Sedat Peker'den henüz bir haber alınamadı"

Gazeteci Alişer Delek de Peker'in danışmanı Emre Olur ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Delek, Olur'un Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisinin daveti üzerine konutundan ayrılan Peker'den henüz bir haber alınamadığını; gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söylediğini aktardı. Delek, 'Peker'in yayınlamak üzere herhangi bir belge ya da kayıt bıraktı mı?' sorusuna Olur'un "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını verdiğini de ekledi.

"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir"

Gazeteci Delek, Emre Olur'la yaptığı görüşmeleri şöyle aktardı:

"Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu 'daveti' kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi....

TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor.

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

'Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir' yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların 'Peker'in açıklamaları siyasi' olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti."

Sedat Peker Yakalandı mı? Yakın İsimden Açıklama - Resim: 1

Sedat Peker Yakalandı mı? Yakın İsimden Açıklama - Resim: 2