Abone Ol

Sedat Peker: 10 Bin Dolar Değil Daha Büyüklerini Yolladım

Sedat Peker, Metin Külünk’le para ilişkisini anlattı: 10 bin dolar yollamadım… Ama daha büyüklerini yolladım, çanta çanta…

Peker: 10 Bin Dolar Değil Daha Büyüklerini Yolladım

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Peker’de ayda 10 bin dolar alan siyasetçi var” diye duyurduğu ancak isim vermeden işaret ettiği ilişkiyi anlattı.

Peker, ayda düzenli 10 bin dolar yolladığı bir milletvekili olmadığını ancak çok daha fazlasını, hatta çanta çanta gönderdiği durumlar olduğunu söyledi.

Sedat Peker: 10 Bin Dolar Değil Daha Büyüklerini Yolladım - Resim: 1Sedat Peker 9. Video: Sülü Sen Yargılanacaksın

AKP MKYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk’e daha önce pek çok kere yardım istemesi üzerine para verdiğini belirten Peker, bir keresinde Külünk’ün yeğeninin yüklü bir borcunu kapattığını, seçim dönemlerinde arabasına para teslim ettiğini, ayrıca yine Külünk’ün isteği üzerine “Almanya’daki o dernekler” diye andığı gruplara (Almanya’daki Osmanlılar grubunu kastediyor) para gönderdiğini söyledi.

Peker ayrıca para gönderdiği diğer milletvekili tanıdıklarının endişelenmesine gerek olmadığını söyledi.

Peker’in Metin Külünk’le ilgili anlattıkları:

Şimdi Metin Külünk’ten konuşacağız.

Bu 10 bin dolar konusuna gelelim. Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok. Ama daha çok yolladıklarım var. Bir de çok ayıp, bana 10 bin doları nasıl yakıştırdınız. … O 10 bin dolar da yalan. Belge yok, dekont yok, kayıt yok… Çünkü ben kimseye öyle para yollamadım. Ama daha büyüklerini yolladım. Çanta çanta…

Şimdi Metin Külünk’ten konuşacağız, Metin abiden… Metin abi beni telefonla aradı. “Biden” dedi, “Tayyip Erdoğan’a karşı senin şeylerle…” “Ya ne diyorsun abi?” dedim, “Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker’i mi takip ediyor?” Hepten delirdik, vallahi delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor, kabul et, etme; sev, sevme. Onun devlet başkanı Sedat Peker’i bilecek. (Gülüyor) Dedim, “Abi ben Biden, Miden anlamam. Benim kendi meselem var.” Beni sakinleştirdi, konuştu konuştu… Sonra benim yanımdan ayrıldı. Beni itibarsızlaştırmak için kurulan bir yapı var, içinde mafyalar, o tecavüz hikayelerini kurgulayan puştlar var ya. Onlar böyle, devletten adam var, AK Parti’den adam var, milletvekili… Böyle bir grup. Bunlar özel adamlar ama fındık kadar beyin yok. Ne yapayım? O yüzden Metin abiyi konuşacağız.

Dün de bir arkadaşın videosunu yayımladım. Suriye konusunda var, karakol konusunda var. Sayın cumhurbaşkanının yeğeniyle evli. Benle bunları konuşuyor, ‘Reisim emrindeyim, yanındayım.’ Ondan sonra gidiyor arkadan film… Başında konuştum, beni yolda bırakanı rezil edeceğim, diye. Metin abiyi rezil etmeyeceğim, ne yaşadık, onu konuşacağız.
Onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp dağıtmadınız mı?

Şimdi bir de bana diyorlar ya ‘pislik mafya’ diye. AK Partinin seçim zamanlarında o dağıttığı kahve var ya, Tarihi Beyoğlu Kuru Kahvecisi, benimdi o. Küçük montanlı bir fabrikaydı. Hani ben pislik mafyaydım. Onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp dağıtmadınız mı? Bir lira mı verdiniz? Verdiyseniz hani fatura? Yazıklar olsun size.
Biz para verdik mi böyle veririz…

Metin abiyle, Ömer Külünk diye bir yakını var, nasıl ilişkimiz, onu anlatayım. “Tefeciler benim yeğenimin elinden almış yerini” dedi. “Eee Metin abi?” dedim. O zamanın parası 300 bin TL, bugün 1-1,5 milyon, dolar üzerinden hesaplayınca o kadar. “Bir o tefecilerle konuşsan da şeyapsan” dedi. “Yahu” dedim, “Metin abi şimdi ben konuşsam… Ben ismimi unutturmaya çalışıyorum. Ben arasam, o onu arayacak, o onu arayacak, o onu arayacak, o onu arayacak… Sanki ben tahsilat yapıyormuşum gibi… İnsanlar böyle…” Dedim, “Abi kaç para, ben vereyim parasını.” O konuda ismi geçen, duyan bir iki iş adamı arkadaşı var, dedim, “Üçümüz birlikte 300 bin lirayı ödeyelim.” Tabii iş para ödemeye gelince hiç kimse ödemez, 300 bini de ben ödedim. Tapuyu aldık verdik. Biz para verdik mi böyle veririz kardeşim.
Almanya’daki o dernekler var ya

Veya Almanya’da o dernekler var ya, iyi arkadaşlar ben seviyorum, rica ederdi “Para yollar mısın onlara?” diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok. Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık. Şimdi ben böyle deyince diğer milletvekili tanıdıklarım da “Lan bizi de?” Oğlum biz kimseyi söylemeyiz. Ama beni Biden Miden sakinleştirmek için film yap, sonra beni karalama kampanyasına abilik yap. Yok Metin… Ne bir eksik söyledim ne bir fazla. İstesem gömmek için “evet oydu” derdim, millete şey yapardım… Daha çoğun verdim, 10 bin vermedim. Düzenli değil ama daha çok fazlasını verdim.