Abone Ol

Seçil Erzan dolandırıcılık davası: DenizBank zimmet şikayeti yapmış ama...

Yüksek kârlı fon vaadiyle aralarında futbol dünyasından tanınmış isimler ile çok sayıda iş insanının yer aldığı kişileri dolandıran Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’la ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı.

Seçil Erzan dolandırıcılık davası: DenizBank zimmet şikayeti yapmış ama...

 Mağdur avukatı Rezan Epözdemir, Denizbank temsilcisi tarafından İstanbul Cumhuriyet Başavcılığı’na 7 Nisan 2023’te verilen, klasörlerde bulunan ancak UYAP sistemine kayıt edilmediğini ileri sürdüğü dilekçede, bankanın Erzan hakkında zimmet şikâyetinde bulunduğunu ifade etti.

Milliyet’te yer alan habere göre, 20 Kasım’daki duruşmada Epözdemir belgeyi dosyaya sunarak “Bankanın zimmetle ilgili zaten Erzan hakkında dosyaya yansıyan bir şikâyeti var. Her nasılsa başsavcılık da bunu görmemiş ve ihbar yok, şikâyet yok, muhakeme şartı gerçekleşmedi gerekçesiyle takipsizlik verdi” dedi.

Duruşmada Erzan da “Bankanın içerisinde paralar da alınıyordu, gidiyordu. Keşke banka görseydi de ben işten atılsaydım. Yani zimmetten yakalansaydım o anda, tek derdim zaten işle ilgili bir sorun olmamasıydı. Keşke o anda olsaydı, yakalasaydı da bitseydi bu iş. Yani o zaman belki Emre Belözoğlu’nun eksiği olmazdı. Bana birileri gelip darp etmezlerdi, zorla aldırmazlardı, bu kadar korkmazdım” dedi. Erzan’ın ifadelerine göre banka, soruşturmanın zimmet suçundan çıkarılıp “nitelikli dolandırıcılık” olarak sürdürülmesi için banka yöneticileri kendisini alıkoyup bu yönde telkinlerde bulunmuştu.