Abone Ol

Scarlett Johansson Kim'i solladı!

Antik Yunan’daki Altın Oran hesaplamalarına göre, ‘fiziksel olarak mükemmel’ vücudun sahibi Scarlett Johansson seçildi.

Scarlett Johansson Kim'i solladı!

Bir iç çamaşırı markasının yaptığı araştırmaya göre 30 yaşındaki yeni anne Scarlett’in hatları, mükemmel oran olarak belirlenen değerleri karşılıyor.

Eski Yunanlar ve Mısırlılar tarafından keşfedilen, mimaride ve sanatta kullanılan Altın Oran, bir bütünün parçaları arasında uyum açısından en yetkin boyutların sayısal ve geometrik olarak bağıntısını ifade ediyor.

İrrasyonel bir sayı olan 1.618…’in Altın Oran olarak kabul edildiği hesaplamaya göre, Scarlett JOhansson’un göğüsleri ve kalçaları arasındaki uzunluk 1.560. Bu sayı, Johansson’un yüzde 96.4 oranında Altın Oran’a sahip olduğunu gösteriyor.

Araştırmada ikinci olan vücut ise Kim Kardashian. 34 yaşındaki Kardashian’da bu oran 1.558. Bu da ünlü yıldızın yüzde 96.3 oranında Altın Oran’a uygun olduğunu gösteriyor.

Araştırmada ideal güzelliğe en yakın üçüncü ünlü isim ise 69 yaşındaki Hellen Mirren çıktı. Mirren’ın ölçüleri hesaplandığında 1.546 çıkıyor. Bu da yüzde 95.6 oranında Altın Oran’a sahip olduğu anlamına geliyor.
Listenin dört numarası Kelly Brook, beş numarasında da Cameron Diaz var. Altıncı sırayı geçtiğimiz günlerde 50’sine basan Elle Macperson, yedinci sırayı ise müzisyen Katy Perry alıyor.

Altın Oran nasıl hesaplanır?

Göğüsten bele kadar olan uzunluğu ölçün. Kollarınızın altından göğüs uzunluğunu ölçün. Her iki sayıyı 0.5 ile çarpın. Çıkan sonuca X diyelim.
Belden kalçaya kadar olan uzunluğu ölçün. Kalçanızın uzunluğunu ölçün. Her iki sayıyı 0.5 ile çarpın. Çıkan sonuca Y diyelim.
Elde ettiğiniz sonuçları toplayın ve ikinci elde ettiğiniz sonuca bölün. Yani X+Y/Y işlemini uygulayın.
Çıkan oran 1.618’e ne kadar yakınsa, siz de Altın Oran’a o kadar yakınsınız.

Hürriyet

Scarlett Johansson'dan iddialı kostüm

Kırmızı halıda gecenin öpücüğü

Scarlett: Göğüslerimi herkes gördü

Scarlett Johansson'ın bilinmeyenleri