Abone Ol

SBK Tartışmaları Sürerken TGC’den Olay Tweet!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sezgin Baran Korkmaz’la bağlantılı olduğu iddia edilen gazeteciler listesinin gündeme oturmasının ardından dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

SBK Tartışmaları Sürerken TGC’den Olay Tweet!

Kara para aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen ve geçtiğimiz günlerde Avusturya tarafından ABD’ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz listesi gündemdeki sıcaklığını koruyor.

 Medyada dünyasını sarsan ve tartışmalara neden olan bu listede ismi geçenlerin, SBK ile bağlantılı olduğu ve para aldığı iddia edildi.

 Listede adı yer alan gazeteciler tek tek açıklama yaparken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, resmi twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

 TGC, bazı gazetecilerin SBK’dan para aldığı iddiası üzerine, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ndeki ‘Gazetecinin temel görevleri’ni hatırlattı.

 TGC’nin açıklaması şöyle;

 “Gazeteci; bir bilginin, haberin yayını ya da yayınlanması karşılığı hiçbir maddi veya manevi menfaat sağlayamaz; çıkar çatışması yaratmaktan kaçınır. Gazeteci, konumu ne olursa olsun haber kaynağı olarak kişi ve kurumlarla iletişimini ve ilişkisini meslek ilkelerini gözeterek yürütür.”