Abone Ol

Savcı tutuklansın dedi, Hakim serbest bıraktı: Feyza Altun haftada 2 kez karakola imza verecek

Feyza Altun, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili bir mesaj yazdığı için evine polis baskını yapıldı. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Feyza Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcı tutuklansın dedi, Hakim serbest bıraktı: Feyza Altun haftada 2 kez karakola imza verecek

Şeriat karşıtı tweet'leri nedeniyle gözaltına alınan avukat Feyza Altun yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medyadan yaptığı paylaşım üzerine "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Altun'un, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Feyza Altun, Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi.

AA'nın haberine göre burada savcılığa çıkarılan Altun, ifadesinin alınmasının ardından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Hakimlik, Altun'un "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Altun’un sağlık kontrolündeyken, "Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmedi. Hiçbir zamanda şeriatle yönetilmeyecek" sözleri de gündem olmuştu.