Abone Ol

Savaşın böldüğü Irak'ı birleştiren güzel şarkıcı Şada!!! Arap popstarı nasıl kazandı? VİDEO

"Popstar" yarışmasının Arap versiyonu Beyrut'ta yapılan finalle sonlanırken, halk oyuyla birinci seçilen Iraklı Şada Hassun'a ülkesinden oy yağdı. Şii mi, Sünni mi olduğunu açıklamayarak her iki tarafın da kalbini kazanan Hassun için 7 milyon SMS gönderil

Savaşın böldüğü Irak'ı birleştiren güzel şarkıcı Şada!!! Arap popstarı...

İç savaşın giderek böldüğü Irak, güzel şarkıcı Şada Hassun'un etrafında birleşti. "Popstar" yarışmasının Arap versiyonu Beyrut'ta yapılan finalle sonlanırken, halk oyuyla birinci seçilen Iraklı Şada Hassun'a ülkesinden oy yağdı. Şii mi, Sünni mi olduğunu açıklamayarak her iki tarafın da kalbini kazanan Hassun için 7 milyon SMS gönderildiği bildirildi. Iraklı hiçbir politikacı, son seçimlerde bu kadar oy alamamıştı.

PARÇALANAN Irak, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yapılan "Arap Popstar" finalinde birleşti. Iraklı bir baba ile Faslı bir annenin kızı olan Şada Hassun, Lübnanlı diva Feyruz'un eski bir şarkısını seslendirdiği "Star Academy 4" yarışmasında oy rekoru kırarak birinci oldu. Irak telekomünikasyon kurumu Iraqna, günde azami 150 bin kısa mesajın gönderildiği ülkede, Şada'nın kazanması için 7 milyon SMS yollandığını bildirdi.

İŞTE ŞADA'NIN BİRİNCİ OLDUÄžU FİNAL GECESİ

Zaferin ardından Irak bayrağına sarınarak hayranlarına teşekkür eden Şada, CNN'e, "Onlara minnettarım. Bana oy veren, beni seven tüm Iraklılara teşekkür ediyorum, çünkü bunu hissediyorum" dedi. Şada Hassun'un zaferi, Irak'ın tamamında coşkuyla karşılandı. Sünni mi, Şii mi olduğu bilinmeyen esmer güzeli Hassun'un zaferinin ardından başkent Bağdat'ın en tehlikeli Sünni semtleri bile bayram yerine döndü. Şiilerin kutsal kenti Necef'te kutlamadan dönenler korna çalıp konvoy oluşturdular. Finali dev ekranlardan izleyen Kuzey Iraklı Kürtler de ise sonucu alkışlar ve sevinç çığlıklarıyla karşıladılar.

Politikacıları geçti

Şii siyasetçi Sabah Ahmed, "Bir İslamcı olarak şarkı söylemesi hakkında bazı çekincelerim olsa da, Irak'ın ismini yücelten bu genç kadını selamlıyorum. Bizi birleştirecek bir sese ihtiyacımız vardı. Bu kız, ülkedeki bütün politikacıları sürklase etti" diyerek durumu özetledi.

Mezopotamya'nın kızı Şada

FAS'ın Casablanca şehrinde doğan Şada Hassun, Irak'a hiç gitmediği halde, babası yoluyla Irak vatandaşlığı kazandı. Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Güney Irak'taki Şimari kabilesinden olan Hassun, yarışma boyunca herhangi bir açıklama yapmadığı için, hem Sünniler, hem de Şiiler tarafından sahiplenildi. Eğitimini Fransa'da tamamlayan Hassun, jetski kullanmayı seviyor. Antonio Banderas hayranı. Toplam oyların yüzde 54.8'ini aldı