Abone Ol

Savaş diye Oyun Videosu yayınlayan CNN Türk'ten Açıklama Geldi

CNN Türk'te Rusya-Ukrayna savaşına ait denilerek paylaşılan görüntü oyun videosu çıkmıştı. CNN Türk'ten konuya ilişkin açıklama geldi

Savaş diye Oyun Videosu yayınlayan CNN Türk'ten Açıklama Geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat sürerken CNN Türk'te yayınlanan bir görüntü sosyal medyada gündem oldu.

CNN Türk'te "Geceye dair sıcak bir görüntü" diye yayınlanan görüntülerin, oyun videosu olduğu ortaya çıktı.

Moderatör Yasin Erçağlayan, "Uçak savar atışlarının yoğun şekilde yapıldığı geceye dair sıcak bir görüntü" diyerek görüntülerin Kiev'den olduğunu iddia etti.

CNN TÜRK'TEN AÇIKLAMA

Konunun sosyal medyada gündem olması sonrası CNN Türk'ten açıklama geldi.

Açıklamada, görüntüyü yayınlayan personel ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İşte o açıklama:

"28 Şubat gününün ilk saatlerinde, sabaha karşı 02.44’te CNN TÜRK ekranlarına Ukrayna’daki savaşa ait olduğu düşüncesiyle sonrasında kurgu olduğu anlaşılan bir görüntü yayınlanmıştır. Görüntü, konuklar gelişmeleri değerlendirirken tam olarak üç dakika on saniye ekranda kalmıştır. Görüntünün kurgu olduğu şüphesi oluşunca hemen yayından alınmış ve bir daha da ekrana getirilmemiştir.

Konuyla ilgili kurum içinde inceleme başlatılmıştır. Kurgu görüntünün ekrana verilmesine neden olan personel savunmasında; “Kendisinin şahsen güvendiği bir haber kaynağından gelmesi nedeniyle görüntüyü önizleme yapmadan ekrana verdiğini, ancak kurgu olduğu farkedilir farkedilmez uyarı aldığını ve ekrandan görüntüyü çektiğini” söylemiştir. Yaptığı hata nedeniyle özür dilemiştir.

CNN TÜRK’ün önceliği, haberi izleyiciye en hızlı şekilde ve doğru bilgiyle sunmaktır. Dolayısıyla kontrol edilmeden bir görüntünün veya bilginin ekrana yansıtılmaması temel ilkemizdir. Konuyla ilgili sorumluluğu bulunan söz konusu personelle ilgili işlem başlatılmıştır."