Abone Ol

Satışlar tepetaklak oldu!!! McDonald's İsrail açıklaması yapmak zorunda kaldı!!!

McDonald's Türkiye, İsrail'in Gazze saldırısı sonrası hızla düşen satışları üzerine açıklama yaptı. İşte şirketin "Gazze" konusundaki savunması.

Satışlar tepetaklak oldu!!! McDonald's İsrail açıklaması yapmak zorunda...

Türkiye'de McDonald's zincirini işleten Anadolu Grubu, İsrail'in Gazze katliamı sonrasında başlayan boykotlar sonrası bir açıklama yaparak, şirketlerinin herhangi bir politik ya da dini bağlantısı olmadığını açıkladı.

McDonald's web sitesinde yapılan açıklamada, şirketin herhangi bir ülkeyi ya da bölgeyi kesinlikle desteklemediğinin altı çizilerek, McDonald's Türkiye'nin yüzde 100 Türk sermayesi ile yönetildiği belirtildi.

McDonald's'ın Türk ekonomisine her yıl önemli katkılarının olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye'de 3500 kişinin istihdam edildiği ve kullanılan ürünlerin Türkiye'de üretim yapan tedarikçilerden karşılandığı vurgulandı.

McDonald's'ın yaptığı bu açıklamanın, İsrail'in Gazze katliamının hemen arkasından gerçekleşmesi farklı yorumlara neden oldu. Boykot sonrasında, McDonald's'ın satışlarında düşme yaşandığı tahmin ediliyor.

Gazze katliamı sonrasında adı boykotlarla anılan ABD menşeili Coca Cola'nın da Türkiye'deki üretim ve dağıtımını Anadolu Grubu yapıyor.