Abone Ol

Sarıgül'e o soru soruldu! Metroseksüel misiniz?

Ünlü siyasetçi Mustafa Sarıgül Dilara Endican'ın Kanaltürk'te hazırlayıp sunduğu “Hay Hay Buyursun Gelsin”e samimi açıklamalar yaptı

Sarıgül'e o soru soruldu! Metroseksüel misiniz?

Dilara Endican’ın Kanaltürk’te hazırlayıp sunduğu “Hay Hay Buyursun Gelsin”in bu haftaki konuğu  (16 Mart 2013), ünlü siyasetçi Mustafa Sarıgül’dü. Mustafa Sarıgül, özel hayatından siyasi konulara kadar çok ilginç açıklamalar yaptı. İşte programdan öne çıkan satırbaşları:

SARIGÜL’DEN GALATASARAY BAŞKANLIĞINA YEŞİL IŞIK…

Programda Mustafa Sarıgül’e kendisi ve torunları için tüm futbol oyuncuları tarafından imzalanmış GS forması hediye edildi. Ayrıca kendisine Dilara Endican tarafından yöneltilen “GS Başkanlığını düşünüyor musunuz?“ sorusuna “Daha çok erken… Yapacağım daha çok şey var, siyasi hedeflerim var” diyerek Galatasaray başkanlığına yeşil ışık yaktı.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLACAK MI?

“Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?” sorusuna; “Ben yurttaşlarımın umutlu bakışını boşa çıkarmayacağım. Ben isterim ki çok büyük bir demokratik buluşma sağlayalım ve yurttaşlarımız kimi seviyorsa desteğimizi ona verelim. Önümüzdeki günler sıcak günler... Barışa, sosyal demokrasiye, bireyin özgürlüğüne inanan demokratik bir yapıyı sağlamak için üzerime düşen neyse bugün yapıyorum; yarın da inşallah yapmaya devam edeceğim.” cevabını verdi.

"METROSEKSÜEL DEĞİLİM, ERZİNCANLIYIM" AÇIKLAMASINA YILLAR SONRA YENİDEN DEĞİNDİ...

Dilara Endican tarafından, "Metroseksüel misiniz?" sorusuna verdiği "Metrosekseüel değilim, Erzincanlıyım" yanıtı hatırlatılan Mustafa Sarıgül; metroseksüellik konusuna da yıllar sonra açıklık getirdi: "Ben o soru sorulduğunda, metroseküel kelimesinin sözlük anlamını bilmiyordum. O an öyle bir sorun alınca da, "Ne metroseksüeli kardeşim? Ben Erzincanlıyım" demiş bulundum... Tabi ertesi günkü gazeteler bunu "Metroseksüel değilim, Erzincanlıyım" diye manşetlerine taşıdılar... Daha sonra kelimenin sözlük anlamını araştırınca da "metroseksüel"in "bakımlı erkek" anlamına geldiğini öğrendim. Benim tek lüksüm, 30 yıldır her sabah bir berber tarafından tıraş edilmemdir. Bizler toplumun gözü önünde olan insanlarız, bakımlı olmalıyız."

SARIGÜL’DEN KİŞİSEL BAKIM SIRLARI…

Her zaman bakımlı görüntüsüyle dikkat çeken Mustafa Sarıgül, “Yüze ve gözaltına krem sürülmeli. Gözaltı kremi sürmeden olmaz" diyerek sağlıklı ve bakımlı görünümünün sırrını da programda verdi. Gözaltına, yanaklarına ve yüzünün farklı bölgelerine farklı farklı kremler sürdüğünü ifade eden siyasetçi, kişisel bakımın öneminin altını çizdi. Programda türkülere olan düşkünlüğünden de bahseden Mustafa Sarıgül, sürpriz konuk Emrah Çiçek’in bağlaması eşliğinde "en sevdiğim türkü" dediği “Buğday Tanesi” türküsünü okudu.

TÜRK TELEKOM ARENA HAYATIMIN PROJESİ

Türk Telekom Arena için “Hayatımın projesi; bizim bir eserimiz. Projeyi gündeme getirdim, tasarladım ve şu anda hayata geçti. Hiç kimsenin bilgisi yokken rahmetli Özhan Canaydın ile birlikte planladık. Adnan Polat Başkan’ımızın da çok büyük emekleri var. Benim gururum ama ne yazık ki bunu bazıları söylemeye çekiniyor, ama Allah biliyor” dedi.

“LİSEDEYKEN MATBAADA ÇALIŞTIM”

Lise’de okuduğu dönemde akşamları Cağaloğlu’nda bir matbaada çalıştığını anlatan Sarıgül “O dönemde basılan Ecevit kitapları, benim partiye girmemde çok etkili olmuştur” dedi.

16 yaşında iken aslında daha radikal bir partinin üyesi olduğunu açıklayan Sarıgül, babasının kendisini kulağından tutarak, ve "siyaset yapacaksan CHP’de yapacaksın" diyerek CHP Gençlik Kolları’na götürdüğünü söyledi.

“İKTİDAR OLAMADIĞIMIZ İÇİN MUTSUZUM, 52 YILDIR İKTİDAR OLAMAYAN DÜŞÜNCEYİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN HAZIRIZ”

Dilara Endican’a çok mutsuz olduğunu söyleyen Mustafa Sarıgül “Bizim düşüncemiz tam 52 yıldır iktidar olmamış; demek ki bir yerde bir hata var, bunu düzeltmemiz lazım… Önümüzdeki seçimlerde büyük bir demokratik buluşmayı sağlamak ve iktidar olmak lazım... Çünkü Türkiye’yi 20 yıldır yöneten bir iktidar var. Yoruldular, heyecanları zayıfladı. Yeni bir değişime, dönüşüme, enerjiye ihtiyaç var. Türkiye Değişim Hareketi olarak bunun için fazlasıyla hazırız.” dedi.

KAYNANA DERSEN SORUN VAR, KAYINVALİDE DERSEN BARIŞ VAR...

Halkın her türlü sorunuyla ilgilendiğini ve problemleri çözdüğünü toplumsal konularla da ilgilendiğini belirten Mustafa SarıgüL, bir gelin kaynana arasındaki sorunu çözmek için onları psikologa gönderdiğini ve sorunu çözdüğünü anlattı. "Gelin hanım kaynanamla sorunumuz var, dedi; bir kere kayınvalidene kaynana diyorsan orada gerçekten de bir sorun vardır" diyerek esprili bir anısını anlatan Sarıgül, “Vatandaşın yolunu, suyunu, okulunu, asfaltını yaparsın ama gönlünü yapmazsan hiçbir şey olmaz” diyerek görüşlerini ifade etti.

“AYAZAĞA VE MASLAK’I ŞİŞLİ’DEN AYIRMAK SİYASİ BİR KARARDIR”

Mustafa Sarıgül, Ayazağa ve Maslak’ın Şişli Belediyesi’nden ayrılarak Sarıyer Belediyesi’ne bağlanması konusuna değinen Dilara Endican’a “Bu bir demokrasi ayıbı. Bir gecede 20 kilometrelik kısmı Sarıyer’e bağladılar. 100.000’i aşkın Şişlili bir gecede Sarıyerli oldu. Tamamen antidemokratik ve kanunsuz bir durum… Burayı bağlamak istiyorsanız vatandaşlarla referandum yaparsınız ve ona göre bağlarsınız. Anayasa Mahkemesi’nde süreç devam ediyor. TBMM siyasi bir karar vermiştir. Sarıgül’ü sınırlara sıkıştırmaya çalışıyorlar, ama Allah’ın takdiri ve yurttaşlarımın desteğiyle Sarıgül’ü sınırlara inşallah sıkıştıramayacaklar. Yanlış hesap Bağdat’tan dönecek.” dedi.

SARIGÜL, KİTAP ÇIKARIYOR

Kimsenin bilmediği çok iyi bir projesi olduğundan da bahseden Mustafa Sarıgül, Nisan ayında hayatını anlatacağı kitabın da çıkacağı haberini ilk kez “Hay Hay Buyursun Gelsin” programında Dilara Endican’a söyledi. "Yüzde yüz Sarıgül bu kitapta olacak" diyen Sarıgül, Nisan 2013’ten sonra çok ses getirecek bazı kararları ve projeleri olacağını da sözlerine ekledi.