Abone Ol

Sarayın WhatsApp yerine önerdiği BİP daha tehlikeli çıktı!

Saray’ın önerdiği BİP’in de kişisel veriler açısından güvenli olmadığı ortaya çıktı. BİP’in istediği veriler arasında konum, kimlik bilgileri ile cihaz bilgileri, yedekleme bilgileri ve hatta ödeme bilgilerinin olması dikkat çekti.

Sarayın WhatsApp yerine önerdiği BİP daha tehlikeli çıktı!

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Ali Taha Koç, güncellenen koşullarını ve gizlilik ilkesini 8 Şubat'a kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağını açıklayan WhatsApp'a ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Koç, “BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Fakat Saray’ın önerdiği BİP’in de kişisel veriler açısından güvenli olmadığı ortaya çıktı.

Oda tv'de yer alan habere göre, BİP’in istediği veriler arasında konum, kimlik bilgileri ile cihaz bilgileri, yedekleme bilgileri ve hatta ödeme bilgilerinin olması dikkat çekti.

Halbuki Türkiye’de WhatsApp’ın kişisel verileri tehlikeye atacağı iddia edilen sözleşme önerisinin çıkmasının ardından özellikle sosyal medyadan sürekli olarak BİP’e geçilmesi yönünde kampanyalar düzenlenmişti.

İşte BİP’in istediği kişisel veriler:

Sarayın WhatsApp yerine önerdiği BİP daha tehlikeli çıktı! - Resim: 1

Sarayın WhatsApp yerine önerdiği BİP daha tehlikeli çıktı! - Resim: 2

Sarayın WhatsApp yerine önerdiği BİP daha tehlikeli çıktı! - Resim: 3