Abone Ol

Saray'dan Doğu Perinçek'in Taliban Açıklamalarına Tepki: Normal Değil

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Habertürk ekranlarında katıldığı programda Taliban hakkında açıklamalarda bulundu. AKP MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca, Perinçek'e tepki gösterdi.

Saray'dan Doğu Perinçek'in Taliban Açıklamalarına Tepki: Normal Değil

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk yayınında Afganistan’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Perinçek, “Afganistan’ın seçeneklerini, Amerika veya Taliban, Taliban’dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” dedi.

Perinçek ayrıca, “Biz Amerika’nın Avrupa’nın gözüyle bakıyoruz Afgan halkına. Onun yazdığı destana bakmıyoruz da, Amerikalıların onlara duyduğu nefret, altta kalmanın verdiği sancılar, hor görmeler, aşağılamalar, biz İstiklal Savaşı vermiş Atatürk’ün ülkesinden buna bakmıyoruz da, çökmekte olan Batı medeniyetinin Asyalılara bakış açısıyla bakıyoruz. Ayağında şalvar var, yok bilmem sakalı var falan” ifadelerini kullandı.

“NORMAL BİR RUH HALİ DEĞİL”

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi, AKP MKYK Üyesi, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca’dan da Perinçek’in Taliban açıklamalarına tepki geldi.

Karaca, “Taliban , Mustafa Kemal gibi başardı demek normal bir ruh hali değil. Lütfen Mustafa Kemal Atatürk’ü kimse ile Mukayese etmeyin. Kırmızı çizgimiz Atatürk. Her makam her beklenti her hesap bir yana , Mustafa Kemal bir yana…” dedi.

Saray'dan Doğu Perinçek'in Taliban Açıklamalarına Tepki: Normal Değil - Resim: 1