Abone Ol

Saray neyi yalanladı? Haniye'nin 7 Ekim'de Türkiye'de olduğunu Hamas ve Rus kaynakları da doğrulamış

Gazeteci Fehim Taştekin, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'de sivillere yönelik saldırı başlattığı gün, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin Türkiye'de olduğunu yazmıştı. Taştekin saldırılardan sonra Ankara'nın Hamas yöneticilerine nazikçe ülkeyi terk etmelerini söylediğini belirtti. Fahrettin Altun'a bağlı dezenformasyonla mücadele merkezi bu iddiayı yalanlarken, "Erdoğan Hamas yöneticilerine Türkiye'yi terk et talimatı vermedi" açıklamasını yaptı. Taştekin o yalanlamanın da yalandan olduğunu söyledi.

Saray neyi yalanladı? Haniye'nin 7 Ekim'de Türkiye'de olduğunu Hamas ve Rus kaynakları da doğrulamış

Gazeteci Fehim Taştekin'in Hamas lideri İsmail Haniye ve bazı yöneticilerinin 7 Ekim saldırısı sırasında İstanbul'da olduğunu yazması ortalığı karıştırdı.

Taştekin Al Monitor'de yayınlanan haberinde "Hamas üyeleriyle birlikte saldırının haberini televizyondan izlerken "şükür namazı" kıldığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra Haniye'nin "nazikçe Türkiye'den gönderildiğini" ifade etti. Kaynaklar, Türkiye'nin sivil ölümlerinden sonra yine de Hamas'ı koruyor gibi gözükmek istemediği için Ankara'nın Haniye ile birlikte diğer Hamas üyelerinin de ülkeden ayrılmasını istediğini belirtildi." ifadeleri kullanılmıştı.

İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu haberi yalanlamaya çalıştı ama sadece talimat verme konusunun asılsız olduğunu açıklamakla yetindi.

Fehim Taştekin farklı kaynaklardan doğrulatılan iddiasını arkasında durdu, Fahrettin Altun'un Dezenformasyonla Mücade Merkezi'yle de dalgasını geçti.

İŞTE FEHİM TAŞTEKİN'İN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

"7 Ekim saldırısı üzerine İstanbul'daki Hamas'ın siyasi kanat lideri İsmail Haniye ve arkadaşlarına nazikçe “Git” denildiğini yazmıştım. Ortalık karıştı tabii. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bana ait olmayan bir ifadeyi yalanlayarak "Erdoğan’ın üst düzey Hamas yetkililerine Türkiye’yi derhal terk etme talimatı verdiği iddiaları tamamen asılsızdır" açıklamasını yaptı.

"Terk etme talimatı var" demedim ki yalanlamayı bunun üzerine kuruyorsunuz. Aslında bu dolaylı teyittir.

Benim tekrar konuştuğum kaynaklarım "Haber doğru" diyerek bilgilerinin arkasında durdu.

Cumhurbaşkanlığı, Müslüman mahalleye mesaj vermek istiyor olabilir. Ama bir taraftan da ABD ve İsrail'li dostları nezdinde Hamas liderlerini gönderdiklerinin bilinmesini istediklerinden eminim.

Basitçe kendilerine yönelecek tepkileri savuşturmak istediler. Ama Filistin davasına bağlılık iddiası da yalana çıktığı için yalandan bir yalanlamaya gittiler.

Erdoğan'ın ortaya attığı koşullar karşılanmadığı halde apar topar İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasını da bu meselenin çok uzağında görmüyorum.

Yalanlamayı ciddiye aldığım için değil ama ulusal ve uluslararası medyadan hala bana sorular yöneltildiğinden bunu yazma gereği duydum. Ayrıca benim yazım üzerine Middle Est Eye (MEE) ve YetkinPort kendi kaynaklarına dayanarak benim yazımı teyit etti.

AKP kaynaklarına erişimi güçlü olan MEE "Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Hamas'ın Türkiye'deki tüm üst düzey liderlerinin, kendilerinden talep edilmesinin ardından ülkeyi terk ettiklerini söyledi" dedi. ( https://t.co/xTFpQbW5ZQ )

Ankara'daki kaynaklar kayıtdışı olarak aksini söylemiyor.

Bir de Filistinli kaynaklara atfen başka bir teyidi sizinle paylaşayım. Rus haber ajansı RİA Novosti, Hamas hareketinden bir kaynağın haberi teyit ettiğini yazdı.

Hamaslı kaynak diyor ki; "Türk istihbaratı, 7 Ekim günü saat 10.00'da Hamas liderleriyle görüşerek, Türk yetkililerin İsrail'den gelecek tehditlere karşı ülkedeki güvenliğini sağlayamayacağını bildirdi. Bunun üzerine Hamas liderleri, savaşın başlangıcında Türkiye topraklarını terk etme kararı aldı."

Müslüman mahallenin anlayacağı dilden bir cümleyle noktayı koyayım: Kaynaklarımız abdestlerinden şüphe etmiyor. Yine de Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin dezenformasyonlarıyla yetinebilirsiniz. Paşa gönlünüz bilir!