Abone Ol

Şanlıurfa'da bu fakir ailenin sesini duyan kimse yok mu?

Derme çatma ve her an yıkılacak gibi duran harabe bir evde, sağır ve dilsiz karısı, kızı ve torunu ile yaşam savaşı veren 68 yaşındaki Ali Dağ, gözyaşları arasında yardım istemişti. 12 gündür kimse bu zor durumdaki insanları arayıp sormamış.

Şanlıurfa'da bu fakir ailenin sesini duyan kimse yok mu?

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir yoksulluk manzarası vicdanları yaraladı.

Yaşlı bir adam, sağır ve dilsiz eşi, dul kızı ve torunu ile yıkık dökük bir evde yaşıyordu. İhlas Haber Ajansı bu fakir aileyle ilgili haberi 17 Nisan'da geçti. Ancak iddiaya göre, 12 gündür kimse bu zor durumdaki insanları arayıp sormadı.

Derme çatma ve her an yıkılacak gibi duran harabe bir evde, sağır ve dilsiz karısı, kızı ve torunu ile yaşam savaşı veren 68 yaşındaki Ali Dağ, gözyaşları arasında yardım istemişti.

Yaşadıkları barakanın üstünde çatısı yok, kapısı yok, ev dediği harabenin mutfağı, tuvaleti bile yoktu.

Yaşlı aylığından başka geliri olmayan Ali Dağ, "Tek isteğim, bu evimin avlusunun üstü kapatılsın. Evimizin etrafı 3-4 katlı binalarla kaplandı. Üst taraftan avluya sürekli taşlar, çöpler düşüyor. Evde banyo, mutfak yok. Benle eşim yaşlandık. Biz bugün varız yarın yokuz. Tek isteğim kızım ve torunum evlerinde huzur içinde bir hayat sürsün. Ben yaşamasam da olur. Devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Ancak bu feryat karşılığını bulmadı.

Yaşlı adamın kızı Esma Dağ, Medyafaresi.com'a ulaştı ve yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. 

"Size öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim. Ben Şanlıurfadan Esma Dağ. Ben 3 yıl önce eşim tarafından terk edildim. Şu an 3 yaşındaki kızımla beraber babamın yanında kalıyoruz.

Evimiz oturulacak durumda değil maddi durumumuz kötü olduğu için evimizi yapamıyoruz. Evimizin tavanında ve duvarlarında çatlaklar var. Bu çatlaklardan sızan su yüzünden evimiz rutubetli oldu.

Belediyeden ve sosyal yardımlaşma vakfından evimize geldiler. Ne kadar kötü şartlar altında yaşadığımı gördüler. Ama bu konuyla ilgili yardımcı olmadılar. Lütfen bir de siz benim sesimi duyurun..."

Şanlıurfa'da Valilik, Belediye başta olmak üzere hayırseverlerin bu drama duyarsız kalmayacağını umuyoruz.

İŞTE İHA KAMERASINDAN DAĞ AİLESİNİN YAŞAM SAVAŞI VERDİĞİ EVİN GÖRÜNTÜLERİ

Medyafaresi.com