Abone Ol

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma

Apple ve Samsung, akıllı telefon alanında kıyasıya bir yarış içerisinde ve son telefon modelleri Apple iPhone SE ve Samsung Galaxy S7 oldu. iPhone SE ve Galaxy S7 özellik, tasarım ve boyut açısından oldukça farklılıklar gösteriyor.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma

5 inç ve üzeri ekran boyutlarının popüler olduğu şu zamanda, Apple'ın iki yıl önce popüler olan küçücük telefonuna yüksek özellikler sunması ile akıllı telefon pazarında dengeler değişti.

Anlaşılacağı gibi her iki telefon da birbirine belirgin rakip değildir. Bu yüzden karşılaştırmalarda büyük farklılıklar çıkacağı kesin.

Boyut

Galaxy S7 iPhone SE’ye göre yüzde 15 daha uzun boylu ve yüzde 19 daha geniş. Bu elde tutma ve cebe koyma yönünde büyük bir fark var.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma - Resim: 1

Ağırlık

Çok daha küçük olmasından dolayı iPhone SE’nin yüzde 26 daha hafif olması hiç de şaşırtıcı değil.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma - Resim: 2

Yapı

Apple iPhone SE, küçük yapısına rağmen oldukça kaliteli malzemeden yapılmış.  Galaxy S7 ve Edge ise belki de şimdiye kadar yapılmış en iyi cam ve metal karışımı ile yapılmış en iyi görünümlü telefonlar diyebiliriz.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma - Resim: 3

Ekran boyutu

Galaxy S7 ekranı iPhone SE’ye göre yüzde 63 daha büyük. Ancak bu durum kötü bir şey değil. Aksine bazı mobil kullanıcılar amiral gemisi özellikleri ile daha küçük telefonları görmek istiyor.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma - Resim: 4

Ekran çözünürlüğü

Piksel yoğunluğuna göre Galaxy S7 yüzde 77 daha keskin ekrana sahip.

Samsung Galaxy S7 vs iPhone SE karşılaştırma - Resim: 5