Abone Ol

Samsun'da öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede

Samsun'da 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası vatandaşlar Karadeniz sahil yolunu 1.5 saat trafiğe kapattı. Öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede yaşandı

Öfkeli kalabalık ile polis arasında arbede

Kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açan polisler taş yağmuruna tutuldu ve yoldan geçen araçlara da zarar verildi.

Olay, Samsun'un Tekkeköy ilçesinin Selyeri mevkisi Samsun-Ordu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu'dan Samsun istikametine seyir eden Volkan Ş.’nin(34) kullandığı 55 VG 021 minibüs, 60 yaşlarındaki yaya Mehmet Kıllı'ya çarparak ölümüne yol açtı. Kazada minibüs sürücüsü ile İsmail Özhan, Yağmur Ayyıldız, Katibe Kurul ve Enes Uzun yaralandı. Yaralılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza sonrası Selyeri sakinleri Ordu-Samsun istikametine yolu araç trafiğine kapattı. Olay yerine çok sayıda takviye polis ekipleri gönderildi. Polisin ikazlarına rağmen yolu açmayan vatandaşlar ile polis arasında arbede çıktı. Polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Öfkeli kalabalık polisi taş yağmuruna tuttu ve yoldan geçen araçlara saldırdı. Polis olayları güçlükle bastırdı.

Savcının olay yerine gelmesinin ardından karayolu 1.5 saat sonra araç trafiğine açıldı ve cenaze ise otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

iha / MUAMMER AY