Abone Ol

Şamil Tayyar’dan Rusya’yı karıştıran tweet

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, THY Avrupa Ligi final maçındaki hakem hatalarına yönelik attığı, “İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor” tweeti olay oldu.

Şamil Tayyar’dan Rusya’yı karıştıran tweet

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, THY Avrupa Ligi final maçındaki hakem hatalarına yönelik attığı, “İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor” tweeti ortalığı karıştırdı. Rus basınının aradığı Tayyar, "“Rus haber ajansı aradı, ülkelerinde kamuoyu kaynıyormuş. Espri kardeşim espri, rahat olun” dedi.
Fenerbahçe, basketbolda Avrupa Şampiyonluğu maçında karşılaştığı Rus ekibi CSKA Moskova’ya 101-96 yenilerek, Avrupa ikincisi olmuştu. Fenerbahçe taraftarı olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, hakem hataları ile gündeme gelen müsabakayla ilgili, “İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor” yorumunu yaptı. Tayyar’ın bu tweeiti ortalığı karıştırdı. Rus kamuoyunu karıştıran tweet ile ilgili yeni paylaşımlarda bulunan Milletvekili Tayyar, “Rus haber ajansı aradı, ülkelerinde kamuoyu kaynıyormuş. Votkalı kafayla okuyunca espri, füze olmuş! Espri kardeşim espri, rahat olun” ifadelerini kullandı.
Attığı tweetin şaka olduğunu ısrarla vurgulayan Tayyar, son paylaşımında ise “Rus uçağının düşürülmesini yanlış bulan birisi olarak ikinci yanlışı neden savunayım? Düzey buysa artık ’espri, şaka’ diye dipnot düşeceğim” paylaşımını yaptı.
(İHA)
Şamil Tayyar’dan Rusya’yı karıştıran tweet - Resim: 1