Abone Ol

Samanyolu binasında arama

Sabah saatlerinde Üsküdar’da bulunan Samanyolu binasına gelen Mali Şube ekipleri, Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’de inceleme başlattı.

Samanyolu TV binasında arama

Mali Şube ekipleri, Işık Medya’ya ait Üsküdar’da bulunan adreste arama yapıyor.
Sabah saatlerinde Üsküdar’da bulunan Samanyolu binasına gelen Mali Şube ekipleri, Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’de inceleme başlattı. Ekiplerin Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye kayyum atandığı gerekçesiyle arama yaptığı öğrenildi. Polisin incelemesi sürüyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding ile organik bağlı bulunduğu tespit edilen 14 yeni şirkete daha kayyum atandı. Soruşturma kapsamında, holdingle organik bağı olduğu tespit edilen şirket sayısı 72'ye ulaştı. Mali Şube polislerinin Samanyolu binasında arama yaptığı belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca oluşturulan yetkili kurul ile holdinge atanan kayyumların incelemeleri sonucunda, Kaynak Holding'le organik bağı olduğu ve "FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" belirlenen 14 yeni şirket daha tespit edildi.

Kaynak Holding ve şirketlerine kayyum

Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince, tespit edilen 14 şirkete kayyum atanmasına karar verildi. Karara göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 58 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar iş adamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 14 şirkette de görev yapacak.

Karara göre, gıda ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren İstanbul'da 12, Bursa'nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale'de birer şirkete atanan kayyumlar, eski yöneticilere görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından görevlerine başladı.

Öte yandan hakimlik, kayyumlara şirket başına asgari ücret oranında maaş ödenmesini kararlaştırdı.  Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar kayyum ataması yapılan şirket sayısı 72'ye yükseldi.

SAMANYOLU BİNASINDA ARAMA YAPILIYOR

Mali şube polisi, Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kayyum atandığı gerekçesiyle Samanyolu binasında arama yapıyor.

Sabah 09:30 sıralarında Üsküdar'daki Samanyolu binasına gelen mali şube ekiplerinin incelemesi devam ediyor.