Abone Ol

Salda Gölü Koruma Derneği İsyan Etti: Kanalizasyon Suyu Göle Akıyor

“Türkiye’nin Maldivleri” olarak nitelenen Salda Gölü’nde ‘millet bahçesi’ projesi devam ederken Salda Gölü Koruma Derneği'nden korkutan bir paylaşım geldi.

Salda Gölü Koruma Derneği İsyan Etti: Kanalizasyon Suyu Göle Akıyor

Uzmanların doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği uyarılarına rağmen iktidarın ‘millet bahçesi’ projesini hayata geçirdiği Salda Gölü’ne civar köylerin kanalizasyon suyunun akmaya devam ettiği belirtildi.

Salda Gölü Koruma Derneği, Twitter hesabından görüntü paylaşarak, Salda Köyü’nün kanalizasyon suyunun halen göle akmakta olduğunu söyledi.

Dernek’ten yapılan paylaşım şöyle:

Geçen günlerde göl kıyısından bir açıklama yapan Salda Gölü Koruma Derneği, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapığı millet bahçesi ile Salda Gölünü koruduğunu açıklamaktadır. Bu doğru değildir. Bakanlık gölü korumak yerine, nasıl ranta çevireceğini düşünmektedir. Bakanlığın amacı gölü korumak olsaydı, millet bahçesinden önce, göl çevresindeki yerleşim yerlerinden göle akmakta olan kanalizasyon sularının, göle gelmesini önlerdi. Göl çevresindeki yerleşim yerlerinden Yeşilova İlçesi ve Doğanbaba Köyünün kanalizasyon suları topraktan süzülerek, Salda Köyünün kanalizasyonunun suyu da açıktan dereden göle akmaktadır” demişti.

Dernek, Salda Gölü’nün korunması için taleplerini 8 maddede özetlemişti:

1) Salda Gölünde suya girilmesin.

2) Beyaz kumlara basılmasın.

3) Göl çevresindeki yapılaşma durdurulsun. İmar barışı iptal edilsin.

4) Millet bahçesi projesi iptal edilsin.

5) Göl çevresindeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon suları göle akıtılmasın.

6) Salda Gölü bilim insanları için laboratuvar olsun.

7) Salda Gölünden turistik amaçlı yararlanılacaksa, görsel turizm ve fotoğraf turizmi olarak yararlanılsın.

8) Salda Gölü UNESCO Dünya miras listesine alınsın.