Abone Ol

Sahte parayla fuhuşa 3 yıl hapis

KAYSERİ'de ilişkiye girdiği kadına sahte para verdiği iddiasıyla yargılanan Özcan Salcan (28), 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sahte parayla fuhuşa 3 yıl hapis

Olay, geçen yıl 23 Ekim'de Kocasinan İlçesi'ne bağlı Sahabiye Mahallesi, Fevzioğlu Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. Sivas’ta oturan ve esnaflık yapan Özcan Salcan, olay günü üç arkadaşı ile Kayseri’ye gelerek sosyal medya üzerinden ulaştığı Sibel Ç. ile 350 lira karşılığında anlaşarak birlikte oldu. Sibel Ç., Özcan Salcan'ın verdiği 50 TL'lik bankonotları harcamaya kalkışınca, sahte olduğunu öğrendi ve polise giderek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Özcan Salcan hakkında 'Parada sahtecilik' suçundan dava açıldı.

'50'LİK 7 BANKNOT VERDİ'
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada Sibel Ç. hazır bulunurken, tutuksuz sanık Özcan Salcan, Sivas Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Çuçlamaları kabul etmeyen Salcan, "Uzun zamandır Kayseri’ye gelmedim, o tarihte 5 arkadaşım ile play station oynuyordum" dedi. Sibel Ç. ise ifadesinde "Evime üç kişi geldiler, ücret karşılığında beraber oldum. Bana 7 adet 50’lik banknot halinde 350 TL verdi. Parayı harcamak istediğimde sahte olduğunu öğrendim. Zanlıdan şikâyetçiyim" diye konuştu.

'KAMERA GÖRÜNTÜSÜNÜ DE İNKAR ETTİ'
Mahkeme heyeti tutuksuz sanığa, Sibel Ç.'nin evinin olduğu bina girişinden çekilen güvenlik kamerasından alınan fotoğrafı gösterdi. Bunun üzerine tutuksuz sanık "Kurban olayım, resimdeki kişi ben değilim" dedi.
Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti Özcan Salcan'a, Yargıtay yolu açık olmak üzere 'Parada sahtecilik' suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Salcan, ceza karşısında şaşkınlık geçirdi. dha