Abone Ol

Sahte Karar Göndererek Haberleri Yayından Kaldırmaya Çalıştılar!

Gazete Duvar ve Diken'e bazı haberlerin yayından kaldırılması için sahte mahkeme kararı gönderildiği ortaya çıktı.

Sahte Karar Göndererek Haberleri Yayından Kaldırmaya Çalıştılar!

Sahtecilik olayını Twitter hesabından duyuran İfade Özgürlüğü Derneği'nden hukukçu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bugüne kadar birbirine benzer ve aynı kişiler tarafından gönderilen 2 farklı kararla karşılaştıklarını ve bu kararların Temmuz ayında Gazete Duvar'a ve Eylül ayı içindeyse Diken'e gönderildiğini belirtti.

Akdeniz, Twitter hesabında bir dizi paylaşım yaptı ve çeşitli belgelere yer verdi.  "Bugüne kadar kamuoyu ile ilgili hep gerçek erişimin engellenmesi kararları paylaştığını" bildiren Akdeniz bu kez 2 farklı sahte kararı takipçileriyle paylaştı.  "Bu sahte kararlar haber sitelerine gönderiliyor ve bazı haberlerin kaldırılmasına çalışılıyor" ifadelerini kullanan Akdeniz, "Bugüne kadar birbirine benzer ve aynı kişiler tarafından gönderilen 2 farklı kararla karşılaştık. Bu kararlar Temmuz ayında Gazete Duvar'a ve eylül ayı içinde ise Diken'e gönderildi" dedi.

Duvar'ın 4 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan "Dayıdan yeğene dava: Süper asker ilacı ile dolandırıldık" başlıklı haberi ile ilgili sahte kararın aynı gün içinde gönderildiğini kaydeden Akdeniz, Diken'in 9 Ağustos 2019 tarihli "Keskin Holding’in 30 villası icra yoluyla satılacak" başlıklı haberi ile ilgili sahte kararın 3 Eylül 2021 tarihinde gönderildiğini kaydetti.

'BU İSİMLE BİR HAKİM YOK'

Her 2 sahte kararın da Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinden gelmiş gibi gözüktüğünü ve her 2 kararda da hakim isminin "Esma Canıbeyaz Şengül" olarak gözüktüğünü aktaran Akdeniz, "Bakırköy adliyesinde ise bu isimde bir hakim yok. Karar sayıları da dikkat ederseniz aynı" ifadelerine yer verdi.

Sahte Karar Göndererek Haberleri Yayından Kaldırmaya Çalıştılar! - Resim: 1