Abone Ol

Sahibinden'de LGBT sansürü: İlan sahibinin hesabını dondurdular

Evinde oda kiralamak için ilan veren kişi, başvuruda “Öncelik kadın ve lgbti+” notunu düştü. Bu notu ayrımcılık olarak değerlendiren sahibinden.com ilanı yayından kaldırdı sonra da hesabı dondurdu.

Sahibinden'de LGBT sansürü: İlan sahibinin hesabını dondurdular

Sol Haber’den İrem Yıldırım’ın haberine göre; evindeki odayı sahibinden.com üzerinden kiralamak için ilan veren İ.G., açıklamalar kısmına şunları yazdı:

“Merhaba, bakımını üstlendiğim iki kedi ve çokça bitki ile birlikte yaşamaktayım. Fotoğraflarda koyduğum odayı bir aylığına kiralamayı düşünüyorum. Faturalar fiyata dahildir. Önceliğim kadın ve lgbti+”

Açıklamada yazan ifadelerden dolayı ilanı yayınlanmadı, şirket yolladığı bildirimde “İlanınız ilan içeriğindeki ifadelerden dolayı yayınlanamadı” dedi. Bildirim metninde, 6761 sayılı İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’na aykırı içerik barındırması sebep gösterildi.

Bunun üzerine kullanıcı, önce “LGBTİ+” yazısını kaldırdı ve yeniden denedi, kabul edilmedi. “Kadın” ibaresini kaldırıp denedi, yine kabul edilmedi. sahibinden.com, “kadın” ve “LGBTİ+” ifadeleri sebebiyle 4 defa aynı bildirimi alan kullanıcının hesabını dondurdu.

“Kadın” ve “LGBTİ+” ifadelerini ayrımcılık kapsamına alan şirketin ilanlarında sık sık, “bayan ev arkadaşı, kesinlikle erkeklere verilmeyecek sadece bayana verilecek” ya da “aileye uygun daire, aileye kiralık” ifadeleri yer alıyor.