Abone Ol

Ev fiyatlarında yüzde 28 artış

Konut satış süreleri üç büyükşehirden İstanbul ve İzmir’de ciddi oranda kısalırken, satılık konutların fiyatları da yükseliş trendini koruyor. Sahibinde.com'da konut satış fiyatları yüzde 28'lik artış gösterdi.

Ev fiyatlarında yüzde 28 artış

AA’nın haberine göre, sahibinden.com Ağustos 2020’de internet sitesinden elde edilen verileri açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde ağustosta ortalama konut satış süresi geçen yıla göre 30 gün, geçen aya göre de 1 gün azalarak 37 güne indi.

Ağustos ayında Türkiye genelinde ortalama konut satış süresi geçen yıla göre 30 gün, geçen aya göre de 1 gün azalarak 37 güne indi. Diğer taraftan ülke genelinde Eylül 2019’dan bu yana yükseliş trendinde olan ortalama konut satış fiyatları, ağustos ayında da bu trendi korudu.

Ağustos ayında ortalama konut satış fiyatı geçtiğimiz aya göre yüzde 3,8, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 28 artış gösterdi.

İstanbul’da ortalama satış süresi 37 gün
İstanbul’da ağustos ayında ortalama satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,3 arttı. İstanbul’da satılık konutların ortalama satış süresi ise 37 gün olarak belirlendi. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sinin ikamet ettiği İstanbul’da, yıllık bazda yüzde 48 artışla en çok değer kazanan Başakşehir’i, yüzde 45 ile Adalar, yüzde 42 ile Beylikdüzü ve Kadıköy, yüzde 37 ile Sarıyer ilçeleri izledi.

Ankara’da Gölbaşı birinci sırada

Başkent Ankara’da da satılık konut fiyatları ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 2,3 yükseldi. Satılık konutların ortalama satış süresi ise 35 gün seviyesinde gerçekleşti. Ankara’nın doğayla iç içe ilçelerinden Gölbaşı satılık konut fiyatlarında son 1 yılda yüzde 54’lük artışla en çok değer kazanan ilçe oldu. Ankara’nın ilçeleri arasında yer alan Kahramankazan yüzde 42, Akyurt yüzde 37, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle de yüzde 33 değer kazanan ilçeler olarak sıralandı.

İzmir'de Güzelbahçe yükselişte

İzmir’de, ağustos ayında satılık konut fiyatları temmuz ayına göre yüzde 3,2 arttı. Satılık konutların ortalama satış süresi ise 38 gün oldu. Geçen ayın da en çok değer kazanan ilçesi Güzelbahçe, ağustosta da satılık konut fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 60’lık artışla listede yine en çok değer kazanan ilçe olarak yerini aldı. Güzelbahçe’yi takiben Çeşme yüzde 51, Urla yüzde 49, Menderes yüzde 48, Foça yüzde 47 değer kazandı.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları bazında en çok değer kazanan ilk beş ilçe sırasıyla yüzde 150 artışla Muğla Ula, yüzde 80 ile Antalya Döşemealtı, yüzde 66 ile Mardin Artuklu, yüzde 65 ile Muğla Fethiye, yüzde 64 ile Muğla Ortaca olarak kaydedildi.