Abone Ol

Sağlık Bakanlığı’ndan Akit yazarı Ahmet Maranki'ye halkı kandırma cezası

Sağlık Bakanlığı, Ahmet Maranki’ye idari para cezası uygulanmasına karar verildiğini ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Akit yazarı doktora halkı kandırma cezası

Sağlık Bakanlığı, dinci Akit gazetesi yazarı Ahmet Maranki’nin 29 Eylül tarihli köşe yazısında, katıldığı bir televizyon programında “tuz” ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve kendisine para cezası kesildiğini belirtmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık, Maranki’nin televizyon programında yaptığı açıklamalarla ilgili bir hekimiz BİMER kanalıyla başvuru yaptığını ve bunun üzerine konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu programda “kristal tuz” ürünlerinin hastalıklara iyi geldiği beyan edilerek tanıtımlarının yapıldığı tespit edildi, bu ifadelerin de “mevzuata aykırı sağlık beyanı” olduğuna karar verildi.

Bunun üzerine 1262 sayılı Kanun’un 18. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına karar verildi, aynı Kanunun 19. maddesi uyarınca da adli işlem tesisi amacıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Tüketicileri aldatıcı ve mevzuata aykırı beyanlarla tanıtımı yapılan ürünlerin tanıtım ve satışlarıyla mücadele faaliyetleri sonucu 2016 ve 2017 yıllarında toplam 8 binden fazla internet sitesinin erişime tamamen engellendiğini, yaklaşık 10 milyon TL idari para cezası uygulandığını, 183 kişi ve internet sitesi hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.