Abone Ol

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Sağlık Bakanlığı personel alımı süreci için geri sayım başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında açıklamalar yapmıştı. Açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı gündem oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı ve başvuru tarihleri sorgulanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Bakan Koca "İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı vatandaşların gündemine geldi. Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor? Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı kadro ve branş dağılımı belli mi, başvuru şartları neler? personel alımı kadro ve branş dağılımı belli mi, başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanlığına 42 bin 500 personel alımına ilişkin başvuru kılavuzları İŞKUR’a gönderildi. Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kapsamında ilk etap olarak istihdam edilecek olan 42 bin 500 kişilik personel alımı için tercih kılavuzu önümüzdeki günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu ne zaman yayımlanacak?
31 bin 317 personel ataması için kılavuzun yayımlanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Koca; “Biliyorsunuz, 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayımlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz'' dedi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor?
11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı belli mi?
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı detayları, başvuru kılavuzunun açıklanması ile birlikte belli olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanacak başvuru kılavuzunda başvuru tarihleri, şartları, kadro ve branş dağılımları ayrıntılı bir şekilde yer alacak.