Abone Ol

Sağlık Bakanı uyardı! Koronavirüse karşı bu video izleyin

Koronavirüs ile ilgili tedbirler artarak sürerken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir paylaşım daha geldi. Sosyal medya hesabından Koca, bir video yayınladı ve seyahat uyarısını yineledi.

Sağlık Bakanı uyardı! Koronavirüse karşı bu video izleyin

Bakan Koca, "Koronavirüs riskine karşı yurt dışından dönüşlerde 14 Gün Kuralı. İzleyin, retweet’leyin." ifadelerini kullandı. Koca, videonun herkes tarafından paylaşılarak duyurulmasını istedi.

Koca, yeni alınan tedbirleri de şöyle sıraladı:

"Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyecek, mesai saatleri dışında sadece bir kişiye izin verilecek. İlaçlarını raporla alan yaşlılarımız rapor süresi dolduğunda hastaneye tekrar başvurmadan ilacını doğrudan alabilmeyi- Aile ve Çalışma Bakanlığımız ile bu konuyla ilgili görüşüldü ve önümüzdeki bir iki gün içinde bu konu ile ilgili bakanlık bir yaklaşımı devreye sokmuş olacak.

İşte o video...

Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek. Bugün bu anlamda bir genelgede yayınlanmış oldu. Mart ve nisan aylarında düzenlenecek ulusal ve uluslararası bilimsel açık ya da kapalı toplantı, kongre, konferans gibi etkinlikleri geçici bir süreyle ertelemiş oluyoruz."

'5 VAKA BİRBİRİYLE BAĞLANTILI'

"İlk iki vakamızın belirli bir odağı var, 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek isterim" diyen Bakan Koca, "5 vakanın tamamı doğrudan birbiri ile bağlantılı. Bulundukları şehri açıklayabiliriz" ifadesini kullandı. Bakan Koca, sözlerine şöyle devam etti: "Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Mesai saatleri dışında sadece 1 kişiye izin verilecek.

ALO 184 SABİM Danışma Hattı'nı, korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Yurt dışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'ndan karar çıktı. ABD de 54 ülkeye seyahat kısıtlaması koydu. Ama Türkiye risk listesinde bulunmuyor. 4-5 haftanın çok önemli olduğunu ve tedbirlere sarılmamız gerektiğini de söylemek isterim."