Abone Ol

Sağlar'dan İlginç Açıklama: Sığınmacı Bir Aileyi Evime Almaya Hazırım

tv100'de yayınlanan 10'dan 12'ye programında konuşan CHP 26. Dönem Mv. Fikri Sağlar, "Sığınmacılardan bir aileyi evime almaya hazırım" açıklamasında bulundu.

Sağlar'dan İlginç Açıklama: Sığınmacı Bir Aileyi Evime Almaya Hazırım

tv100'de yayınlanan 10'dan 12'ye programına CHP 26. Dönem Mv. Fikri Sağlar konuk oldu. Sağlar, sığınmacı göçünde bundan sonra neler yapılabileceği tartışmasında Siyaset Bilimci Dr. Alihan Limoncuoğlu ile gergin dakikalar yaşadı.

Kerem Kırçavul'un sunduğu programda Fikri Sağlar programa evinden katıldı. Sağlar, hükümetin göçmen politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki'nin "Sığınmacılar sayesinde ekonomimiz ayakta duruyor" sözlerine de değinen Sağlar, sözlerin çelişkili olduğunu ifade etti.

Gelen sığınmacıların mecburen hayatını idame ettirebilmek için ucuz çalışmaya başladığını ve bunun insan hakları ihlali olduğunu ifade eden Sağlar, ucuz işçi yüzünden işini kaybeden kişinin ise felakete uğradığını kaybetti.

Dr. Alihan Limoncuoğlu, Fikri Sağlar'ın sığınmacıların entegre edilmesine yönelik sözlerine karşı çıkınca stüdyoda gerilim arttı. Sağlar, sığınmacılardan bir aileyi evine alabileceğini de söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

ASSAN Başkan Yardımcısı Ersan Ergür, Fikri Sağlar'ın sığınmacıları evime alırım sözlerinin hamaset olduğunu ileri sürdü.