Abone Ol

"Sağcıyla sağcı, solcuyla solcu!!!" Ekşi Sözlük'ten Ahmet Hakan'a şok yorumlar!!!

İnternetin yaramaz çocuğu Ekşi Sözlük'te Ahmet Hakan için sayfalar dolusu yorum yapılmış! Ancak içlerinden bazıları gerçekten de çok ilginç. İşte eski islamcı, yeni solcu, Nişantaşı fatihi Ahmet Hakan'ın serencamı!!!

"Sağcıyla sağcı, solcuyla solcu!!!" Ekşi Sözlük'ten Ahmet Hakan'a şok...

Ahmet Hakan için ekşi sözlük'te yapılan yorumlar sayfalarca sürüyor.

İşte bazı yorumlar...

*rengini muhafaza edememiş nitelikli bir magazin yazarı haline gelmiştir. malesef ele aldığı her konuya "magazin" gözlüğüyle bakmayı becerebilmektedir. günümüzün en yükselen değeri "light olalım, neş'e dolalım" kervanında ön sıralarda yerini hazırlamaktadır. tebrik ederim. hayırlı olsun, uğurlu olsun.

*ertugrul ozkok'luge soyunsa bile tutumunda bir delik oldugu icin oyle bir rolu ustunde tasiyamayacak kisi. "politically correct" olayim derken sacmasapan cikarimlara vardigina sahit oluyorum bazen. bir de hassas, her seyden cabucak etkilenen bir yapisi var bence. sokakta tanimadigi biri bi laf falan atsa, o an bisey soylemeyip, icine atip gidip evine uzulecekmis gibi. intikamin soguk yenen bir yemek oldugunu iyice bellemis gorunuyor.
mesela gecen senay dudek'le soylesisinde, sibel can'in tangasini kafasina takmis olacak ki bunla ilgili soru sordu. senay dudek'ten bekledigi cevap gelince hemen yapistirdi kosesine, "ayip sibel" diye. ertugrul ozkok sibel can tangasi hakkinda yazi yazmaz, yazsa da sibel can'a laf sokarak yapmaz bunu mesela. ona ne elalem kicini basini gostermek istemisse, kicini gosterenin degil haber yapanin cehalet cukuruna dusen oldugunu ilkokul cocuklari bile biliyor artik.
her neyse, bu adamadan o kadar da tiksinmiyorum aslinda. sempatik bile diyebiliyorum bazen. ama sanki kendine ait istikrarli hicbir firki yokmus da, aklina bisey gelince politik acidan dogru ya da yanlis oldugunu anlayabilmek icin bilirkisilere kosuyormus gibi. sagduyu yoksunu diye dusunuyorum bu yuzden. sakalini keserse gelir belki bunun ustunden.

*sanırım tgrt'de tutunamayıp kanal 7'ye geçmiş. orada da şans tengrisi yüzüne gülmüş. ilahiyatçıymış. en son islamcı magazin camiasına yakın bir arkadaştan nuray mert ile yaşadığını duymuştum...

*ilimli islamci kanadin en onde giden temsilcilerinden biri... yazilarindan ve haberleri sunus tarzindan anladigim kadari ile marksizm ve islam arasinda bir yerlerde kalmis ve bu yuzden ikisinin liberal bir sentezini yapmaya calismis, ve hayatini bu eksende cizmis... hem islamci kesimden hem de solcu kesimden bol miktarda tanidigi vardir. esber yagmurdereli'nin kankasidir mesela... zamaninda okuz dergisinde yazilari da yayimlanmisti... hatta bir yazisinin bir yerinde soyle demisti: "sagcilar uzulecek ama uzgunum, bu boyledir, esber abi bizim de abimizdir..."

*düşünce adamı olmaktan fersah fersah uzaklarda olan sığ suların 'derin' imajlı, özenti insanı..hele birde haber sunmuyo mu işte o zaman gırtlağını sıkasım geliyo

*kose yazarlarinin tribal fotograflari hususunda cigir acmis bir adamdir kendisi. cok yaratici bir durus o elle o sakalli cenenin muhtesem bulusmasi..takdir edilesidir.
arada dilinin yettigine kosesinden laf sokar, ama kendini mudafa edebilen lafin hasini ona iade ederse oturur a$$a, arada anlamadan dinlemeden yorum yapip muteakip defalar lapin pozisyonuna dustugu de vakidir. boyle bir garip ademogludur a h c.

*geçen gün the passion of the christ'in tartışıldığı bir programda izledim bu adamı..meğerse üzerinde konuşulmasına bile gerek yokmuş onu anladım bir tepkisinden sonra..
filmle ilgili tartışma esnasında hadise iyice hararetli bir hal almışken birinin yahu dikkat edin konuşmalarınıza burda filmi izlemeden yorum yapıyoruz demesi üzerine, "ne var yani, fragmanını izliyoruz ya." cevabını verebilen bir mutantmış kendisi..saldır be ahmet hakan, büyük adammışsın vesselam..

*bir $eyler ara$tirip edip insanlara bilgi verecegine, tutup televizyonda, basinda gordugu tarti$malara aninda atlayip polemik yaratmaya cali$arak gundemde kalan, hic bir i$e yaramayan ko$e yazari. belki bizimle payla$maya cekindigi bir uzmanlik alani, bir kulturu , bilgisi vardir ama $u ana kadar oyle bir kirintiya rastlayamadim maalesef.

*bu adamin yazilarini okudukca hayretle gülüyor ve içten ice acıyorum.
bu kadar bilgisiz, deneyimsiz, boş, safsatalarla dolu köşe yazısı yazan bir yazar daha önce ne gördüm ne duydum.

1 agustos 2005 pazartesi günü hürriyet gazetesinde yazdıgı akıl almaz köşe yazısını burada irdelemek istiyorum.

yazinin adi : "bu sıcakta chp kurultayı çekilir mi ?"

dün beşiktaşta yapılan chp kurultayi hakkinda bir yazi yazmiş sayin köşe yazari.
içeri alınmadıkları için kavga çıkaranlara tepki gösteriyor ahmet bey, neymiş bu sicakta içeri alinmadiklari icin dua edip caddebostan plajı'na gidecekleri yerde kavga cıkarmak da neyin nesiymiş.

ben size soruyorum ahmet bey, bu köşe yazısının anlamı nedir? neyi savunuyor, neyi söylüyor, ne demek istiyorsunuz acikcasi ben bu akıl dolu yazılarınızı çözemiyorum.

"altan öymen'i tutanlar da ne degisecek diye sorsalar da plaja gitseler işin anlamsızlıgını görecekler"

acaba bahsi geçen kurultay başka bir partinin olsaydi* bu laflari sarf edebilecek miydi?

içi boşalmış halkı daha hala boşaltmakla uğraşmak yerine siz gidip biraz denize girseniz, şu meslegi biraksaniz daha faydali olmaz misiniz bu memlekete?

*hic bir zaman kose yazarı ya da yazar olarak sayılmaması gereken haberci.
akp ye yakın birini bulmuslar ve bakalım o kesimin bu konular hakkında ki gorusleri olaylara yaklasımı neymis,onların gorusleini de ogrenelim gibisinden bi amacla kendisine hurriyette bi kose verilen adam.
yaptıgı yorumlar,kelime hazinesi olaylara yaklasımı acınası vaziyette.lise mezunu birisi gibi yazıyo.sokakataki adamdan farkı yok cogu konuda.cok bos biri gibi yazıyo.enteresan bi yorum,olaylara alternatif sunma,objektif bakıs acısı,entellektuellik,aydılık gibi sıfatlarla uzaktan yakından alakası yok.
ayrıca deri degistiren yılanın garip gozukmesi ve acı cekmesi misali bi cok onuda ki yorumu politically correct mertebesinde ve igreti duruyo,yapmacıklık kokuyo.
bunu su sekilde de anlatabiliriz.eger akp diye bi parti kurulmamıs olsaydı ve su na iktidarda tek parit olarak chp olsaydı ahmet hakan bu sekilde olmayacaktı ve bugun beyaz dedigi bi cok seye siyah diyecekti.radikal takılacaktı.dogan grubuyla maeirkanın ortaklasa yuruttugu ılımlı islam projesinde bugunku gibi kobay olarak kullanılmak, destek vermek yerine cemkireckti hurriyete.
sivas katliamıyla iligili gunah cıkartmayacaktı.
ben dindar kesimin goruslerini ogrenmek icin zaman okurum.en azından zaman gazetesinde ikiyuzluluk yok,ahmet hakan gibi haberlere cıkan dans ederken gobegi gozuken turbanlı kıza sevinmiyolar ya da ornek olarak sunmuyolar,tam tersine madem gobegin acık dansedecektin niye turban takıyosun diye kızıyolar.ortunmenin amacı kadının kenidisini cinsel obje olarak sunmamamsı degil midir diye soruyolar.
yada ali bulac alenen avrupa birligini emperyalist eli kana bulanmıs ikiyuzlu bi modernlik anlayısının usutune bina edilmis olmakla sucluyo.ben tekkeler yeniden acılsın istiyorum diye yazıyo acık acık.katılmasamda kaypaklık yapmadıgı rejimin savunucularına cici gozukmek istemedigi icin tebrik ediyorum.

*sağcıyla sağcı
solcuyla solcu
çevir kazı yanmasın çevir de çevir
çevir kazı yanmasın devir bu devir

devrim istiyorsanız devrim yapalım
rüzgar nerden esiyor ona bakalım
darbe olsun derseniz darbe yapalım
rüzgar nerden esiyor ona bakalım

sağcıların günüyse sağcı olalım
rüzgar nerden esiyor ona bakalım
solcuların günüyse -hişt- solcu olalım
rüzgar nerden esiyor ona bakalım

herkesi uyutalım yazar olalım
vatan millet üstüne nutuk atalım
bir parti bulalım da üye olalım
hiçbir şey olmasak da bakan olalım

KAYNAK: EKŞİ SÖZLÜK