Abone Ol

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı: Başka Özel Askeri Şirketler Var

SADAT'ın Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi Halk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor .

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı: Başka Özel Askeri Şirketler Var

Geçtiğimiz yıl organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aniden şirketin kapısına gitmesi ile yeniden tartışmaların odağı haline geldi. 

Kılıçdaroğlu, yaptığı 'çıkarmanın' ardından yaptığı açıklamalarda seçim güvenliğine yönelik her türlü tehdidin kaynağının SADAT olacağını belirtirken; ''Şunu herkesin bilmesini istiyorum Türkiye asla paramiliter kurumlara teslim olmaz. Seçim güvenliği önemlidir. SADAT paramiliter bir kurumdur. Yakın zamana kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu'' demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun hamlesi sonrası açıklama yapan SADAT, CHP Lideri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

CANLI YAYINA KATILDI 

CHP Lideri bugünkü grup konuşmasında da SADAT'ı hedef alırken; SADAT Yönetim Kurulu üyesi Melih Tanrıverdi Halk TV canlı yayınına katıldı. 

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kaftancıoğlu' kararına sert tepki: Hakimleri işaret etti, 'SADAT korkak bir yapı' dedi.

SADAT'ın kuruluşuna yönelik konuşan Tanrıverdi, ''SADAT, kurulurken ne yapacağını detayları ile yazmış. İzin başvurusunu yapmış. Yasal bir engel olup olmadığı aylarca incelenmiş'' ifadelerini kullandı. 

''TÜRKİYE'NİN MEDENİYET COĞRAFYASI BELLİ''

SADAT'ın İslam Birliği yönündeki ifadeler hakkında konuşan Tanrıverdi, ''Türkiye'nin medeniyet coğrafyası belli. Burada konumlanan şey Avrupa karşıtlığı değil. Burada önemli olan Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerine bunu yapmak.

Bazı ülkelere yönelik dışlayıcı tavırlarda bulunmak doğru değil.

Hizmet tekliflerimizi 60 civarı ülkeye verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı, Suriye'deki muhaliflerine de bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik. Erdoğan açıklamayı yaptığında Hafter'e karşı mücadele ederiz diye ümitlenmiştik'' dedi.

ADNAN TANRIVERDİ'NİN 'NE İSTEDİYSEK OLDU' SÖZLERİ

''Biz kanunlarla korunmuyoruz'' diyen Tanrıverdi'ye gazeteci Murat Ağırel, ''Sizi koruyan yasalar çıktı. Silah ticareti yapmak yasaktı bununla ilgili bir düzenleme yaptı. Sayın Tanrıverdi yaptığı açıklamada 'Biz ne istediysek hepsi yerine getirildi' dedi. Sonrasındaysa kendisi cumhurbaşkanlığı danışmanlığında yer alıyor. Ayrıca Suriye'deki operasyonda da MİT Başkanı'nın yanında yer aldı babanız. Sonra oğlu göreve geldiğinde 2023 yılında neler olacağına ilişkin yazdığınız makaleler sonucunda bir tedirginlik hasıl oluyor. Derneğiniz içinde Ergenekon kumpasının yanında yer aldığını da biliyoruz.

Resmi İslam Birliği varken; neden SADAT İslam Birliği kuruyor? Bu yetkiyi kim veriyor?'' ifadelerini kullandı. 

ASSAM AÇIKLAMASI

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM) hakkındaki soruya yanıt veren Tanrıverdi, ''ASSAM bir stratejik araştırma kuruluşu. AB mevzuatlarına benzer fikri çalışmalar yapılsın diye kuruldu'' dedi. 

İslam Birliği'nin başkanının kim olacağı sorusuna yanıt veren Tanrıverdi, ''İslam Birliği'ne katılmak isteyen ülkeler, kendi parlamentolarında bunu oylarlar; bu oylama neticisinde ülke birliğe katılmayı kabul ediyorsa bir üst parlamento oluşturulsun. O belirlesin; dönem başkanlığı artık ne oluyorsa. ''

Ayrıntılar geliyor...

Cemre Durmuş Cemre Durmuş
Kaynak: Medyafaresi.com