Abone Ol

Saçınızı kolayla yıkarsanız ne olur?

Güzellik uğruna her şeyi göze almış genç bir kadın kolayla saçlarını yıkadı ve…

Saçınızı kolayla yıkarsanız ne olur?

Ellko adlı bir Youtube fenomeni bu konu hakkında kendisini denek olarak öne sürdü ve geçtiğimiz günlerde yayınladığı video ile şaşırtıcı bir gerçeğin kapısını araladı. Saçları sodayla yıkayarak kıvırcık ve dolgun göstermek, uzun zamandır denenen bir yöntem.

Kola şekerli formülü ve lavabolardaki tıkanıklıkları bile çözen çürütücü yapısıyla saçınıza sürmek istemeyeceğiniz bir içecek gibi duruyor. Fakat Ellko bunu umursamadı ve iki şişe kolayı başından aşağı boca etti.

Saçlarını kolayla bir güzel yıkadıktan sonra banyoya giden ve saçlarını şampuanla koladan arındıran Ellko saçlarının gürleştiğini ve daha canlı gözüktüğünü farketti. Üstüne üstlük yıllardır dalgalandırmaya çalışıp başaramadığı saçları tam da istediği gibi dalgalı bir görünüme sahip olmuştu.

Bilimsel olarak konuya yaklaşacak olursak, kola fosforik asit içeren bir sıvı ve işin sırrı da burada yatıyor. Kola PH değeri 2.5 gibi oldukça düşük bir formüle sahip. Bu da saçla temas ettiğinde doğrudan etki etmesini sağlıyor.

Düz saçları dalgalandırmak, solgun saçları canlandırmak kola ile çok kolay ancak kesinlikle kola ile yıkanan saçların şampuanla arındırılması gerekiyor çünkü kola aynı zamanda çok fazla şeker içeriyor ve şeker saçlar için pek de iyi değil. Bu noktada Ellko diyet kola kullanmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyor.

Radikal