Abone Ol

Sabancı Ailesinde Miras depremi: Milyarların Sahibi Kim Olacak?

Türkiye'nin en zengin aileleri arasında yer alan Sabancı Ailesi, miras kavgası ile çalkalanıyor. İhsan Sabancı'nın evlilik dışı kızı Sevgi Sabancı, mirastan mahrum bırakıldığını belirterek Sabancı Ailesi'ni dava etti. 8 dava arasında Akbank hisseleri ve 650 milyon dolarlık Atlı Köşk yer alıyor

Sabancı Ailesinde Miras depremi: Milyarların Sahibi Kim Olacak?

Cumhuriyet'in ilanından sonra, Türkiye'nin en zengin aileleri arasında yer alan Sabancı Holding, bugün de ülkenin önde gelen ailelerinden biri durumunda.

Şirket, halihazırda Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Akbank'ın yüzde 49'unun da sahibi durumunda. Bunun yanı sıra 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk ve şirkete ait çok sayıda taşınmaz da Sabancı Ailesi'nin mülklerinden yalnızca birkaçı.

EVLİLİK DIŞI KARDEŞ, AİLEYİ DAVA ETTİ

Buna karşın İhsan Sabancı'nın resmi olmayan evliliğinden dünyaya gelen Sevgi Sabancı, Sabancı ailesinin mirastan kendisine eşit pay vermediğini öne sürerek aile hakkında 8 ayrı dava açtı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, açılan davalar arasında, şu anda Sakıp Sabancı Müzesi olarak kullanılan ve değeri 600 milyon dolar olarak belirlenen Atlı Köşk, Adana'da çok sayıda taşınmaz ve Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank'ın hisseleri yer alıyor.

HAZİRAN AYINDA KARAR VERİLMESİ BEKLENİYOR

600 milyon dolar değerindeki köşk için bilirkişi kararı veren mahkemenin, nihai kararını yaz aylarında açıklaması bekleniyor.

Davalar arasında en dikkat çekenini ise Akbank hisseleri oluşturuyor. Sevgi Sabancı, dedesinin ölmesinin ardından dedesine ait hisselerin, babası İhsan Sabancı'nın imzasıyla devredildiğini belirtti. Ancak İhsan Sabancı mirastan düşürüldüğü için devir imzasını kendi adına atma hakkı olmadığını belirten Sevgi Sabancı, Akbank hisselerinin devir işleminin yok hükmünde olduğunu iddia ederek dava açtı.

Sevgi Sabancı, hak iddia ettiği hisseler için arabulucuya başvururken, taraflar arasında bir anlaşma sağlanamadı.