Abone Ol

Sabah Yazarı Mahmut Övür: Altılı Masadaki Adaylık Yarışı Sokağa İndi

Sabah yazarı Mahmut Övür, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ortak bir karara varamadığını belirterek "Altılı Masa'daki aday yarışı artık sokağa da indi.

Sabah Yazarı Mahmut Övür: Altılı Masadaki Adaylık Yarışı Sokağa İndi

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, defalarca kendisini "Dilimde tüy bitti" diye uyaran genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na inat, "Ben de adayım" diyerek yeniden Anadolu turuna çıktı. CHP'liler, daha doğrusu CHP içindeki "Kemalciler" şaşkın, buna karşı Ekremciler ve İP'liler bayram havasında" ifadelerini kullandı.

Övür, "Hem Altılı Masa içinde hem de CHP çevresinde kıran kırana bir adaylık kavgası var. CHP'liler ısrarla Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verdiğini söyleseler de ne Akşener'in ne de İmamoğlu'nun bu kavgadan vazgeçmediği çok açık. Doğal olarak küreselciler ve medyaları da vazgeçmiş değil. ABD ve İngiltere'deki son Türkiye karşıtı yayınların çoğalması tesadüf değil. Büyük oranda tercihleri, kendilerine en yakın isim İmamoğlu'nun Altılı Masa'nın adayı olması. Gerçi ince hesap yapan İngilizler hâlâ gül gibi bir adayda ısrar ediyorlar ama kaba saba ABD'lilerin tercihi daha etkili olacak gibi. Bu sürecin sürprizi hiç şüphesiz Kılıçdaroğlu olur" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...