Abone Ol

Sabah Yazarı Hilal Kaplan, Kılıçdaroğlu'nu Önde Gösteren Ankete İnanmadı Dezenformasyon Dedi

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, haber ajansı Reuters'ın anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tayyip Erdoğan karşısında 10 puan önde olduğu haberine işaret ederek, "Kendini açık açık CHP'li olarak ifade eden birinin yaptığı anketi bir haberin ana dayanağı yapmak basın etiği açısından ne kadar uygun?dedi.

Sabah Yazarı Hilal Kaplan, Kılıçdaroğlu'nu Önde Gösteren Ankete İnanmadı Dezenformasyon Dedi

Kaplan, haber ajansı Reuters'ın anketlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tayyip Erdoğan karşısında 10 puan önde olduğu haberine işaret ederek, "Kendini açık açık CHP'li olarak ifade eden birinin yaptığı anketi bir haberin ana dayanağı yapmak basın etiği açısından ne kadar uygun? Yoksa partizanlığın tarafsızlık maskesiyle örtülemediği bugünlerde bu sadece retorik bir soru olarak kalmaya mahkûm mu?" diye yazdı.

Anketlerin manipülasyon olduğunu savunan Kaplan, "Bir dezenformasyon biçimi olarak anketler" başlıklı yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, girdiği seçimlerin tamamını kazanan, dünyada emsali çok az olan bir lider. Kendi deyimiyle 'manşetlerle çarpışarak bu günlere geldi' ancak, her seçim öncesi manşetler kadar anketlerle de çarpıştı. Ne idüğü belirsiz anketlerle toplum kanaatini şekillendireceğini düşünenler bir kez daha yanılacak" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...