Abone Ol

Sabah Yazarı ABD'ye Üzüldü; Süper Güç Ama TOKİ'si Yok!

Sabah Gazetesi Yazarı Mevlüt Tezel, ABD'nin savunma bütçesinin 778 milyar dolar olduğunu ancak evsizlik sorununu çözemediklerini belirtti.

Sabah Yazarı ABD'ye Üzüldü; Süper Güç Ama TOKİ'si Yok!

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, ABD'de kamu görevlilerinin "evsiz" kelimesi yerine "dışarıda yaşayan insanlar" terimini kullanma çağrısında bulunduğunu belirterek, "Los Angeles Evsizler Hizmetleri Kurumu, "Evsiz gibi çağdışı, 'ötekileştirici' ve insanlığını yitiren terminolojiyi bırakalım ve bunun yerine konut statüsünden daha çok bireyselliği vurgulayan insan merkezli bir dil benimseyelim" diyor. Bu habere güldüm! 'Dışarıda yaşayan insanlar' deyince sorun çözülecek mi? Elbette çözülmeyecek ama evsiz olmak sanki bu insanların tercihi gibi bir anlam çıkacak! Bakar mısınız kurnazlığa? Bir kelime değişikliğiyle sorunu üzerlerinden atmaya çalışıyorlar!" diye yazdı.

ABD'nin savunma bütçesinin 778 milyar dolar olduğunu ancak evsizlik sorununu çözemediklerini belirten Tezel, "Türkiye'de ekonominin durumundan bahsedilirken sağlıktan barınmaya birçok alanda güçlü bir sosyal devlet geleneğimiz olduğu unutuluyor.
Örneğin TOKİ, 20 yılda çok uygun fiyatlara, kira öder gibi 5 milyon vatandaşımızı ev sahibi yaptı!
ABD süper güç ama TOKİ'si yok, 2.5 milyon insanı sokaklarda yaşıyor." ifadelerini kullandı.