Abone Ol

Sabah, Takvim ve Güneş'e göre, Can Dündar'a saldırı tiyatro

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a mahkeme önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı, Takvim, Güneş ve Sabah gazeteleri 'tiyatro' ve 'oyun' olarak gördü.

Sabah, Takvim ve Güneş'e göre, Can Dündar'a saldırı tiyatro

Can Dündar ve Erdem Gül'ün 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama' suçundan hapis cezasına çarptırıldığı duruşmada, kararın açıklanmasında önce mahkemeye ara verilmiş ve bu sırada Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı gerçekleşmişti. Saldırıda NTV muhabiri Yağız Şenkal bacağından yaralanmıştı.

Haberi bugün sayfalarına taşıyan, Sabah, Güneş, Takvim ve kayyumun atandığı Zaman gazeteleri saldırı için ilginç nitelemelerde bulundu.


Takvim Gazetesi, haberi 'Canlı Oyun' başlığıyla manşetten verdi.

Bir kişinin yaralandığı saldırıyı Güneş Gazetesi 'Tam bir tiyatro' başlığıyla duyurdu ve haberde 'yere' kurşun sıkıldı ifadelerini kullandı

"MİT TIR'larıyla ilgili ihanet manşetine Dündar'ın duruşması öncesi 'yere' kurşun sıkıldı. 5 yıl 10 ay hapis cezası veren mahkeme yurtdışı yasağını da kaldırdı. Bu kararla Dündar isterse kaçabilecek."

Sabah, Takvim ve Güneş'e göre, Can Dündar'a saldırı tiyatro - Resim: 1
Sabah ise saldırıyı tiyatro olarak gördü: 'Adliye'de Dündar'a tiyatro gibi saldırı'

Haber metninde 'MİT TIR'ları duruşmasına verilen arada, ucuz bir silahlı saldırı senaryosu uygulamaya konuldu' ifadelerine yer verildi.
Kayyum kontrolündeki Zaman da 'büyük oyunu' gören gazeteler arasında: 'Can Dündar'a saldırı tiyatrosu'

'Karar öncesi adliye önünde adının Murat Şahin olduğu belirlenen saldırgan Dündar'a ateş etti. Saldırı sırasında Dündar NTV muhabirinin arkasına saklanırken, eşinin saldırganın üzerine yürümesi dikkat çekti'