Abone Ol

Sabah: Sözcü gazetesi Erdoğan'ı idamla tehdit etti

AK Parti'ye yakın Sabah gazetesi, Sözcü gazetesinin tam sayfa yayınladığı bir yazıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a idam tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Peki Sözcü'deki haber neydi, Sabah gazetesi neler yazdı?

Sabah: Sözcü gazetesi Erdoğan'ı idamla tehdit etti

İŞTE SABAH'TAKİ O HABER

Demokrasi kahramanı Adnan Menderes’in darbeciler tarafından haksız ithamlarla idam edilmesini savunan Sözcü, tam sayfa yayınladığı haberde bu kez de Başkan Erdoğan’ı üstü örtülü şekilde tehdit ederek “Kafa aynı kafa” başlığını kullandı.

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen Eski Başbakan Adnan Menderes üzerinden Başkan Erdoğan'a idam tehdidinde bulunuldu.

TARİHİ ÇARPITIYORLAR

Tarihi olayları çarpıtarak "Menderes'in idamı haklıydı" diyen Sözcü yazarı Sinan Meydan, gazetede tam sayfa yayınlanan Tarihten Günümüze köşesinde, "Bugün de aynı şeyler oluyor" diyerek Erdoğan'a idam tehdidi istediklerini yazdı.

İŞTE SÖZCÜ'DEKİ O YAZI

Sabah: Sözcü gazetesi Erdoğan'ı idamla tehdit etti - Resim: 1

Sözcü gazetesi, yayınlanan tehdit için şu başlığı kullanmış: "Erdoğan ile Menderes'in KAFASI aynı KAFA"

1957 seçimleri hakkında darbecilerin dillendirdiği tüm yalanları Sözcü gerçekmiş gibi haber yaparak Adnan Menderes'in idamını meşrulaştırmış, bunula yetinmeyip aynı şeylerle Başkan Erdoğan'ı da suçlamayı sürdürmüş.

"SİYASET DIŞI GÜÇLERİN DEVREYE GİRMESİ ÇABASI VAR"

Sözcü'de yayınlanan yazıda o günden bugüne atıf yapılan noktalar var. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, konu ile ilgili olarak şöyle diyor:

"Kafa aynı kafa diyor ya. Tam da öyle. Değişmeyen kafa muhalefetteki kafa.

O zamanki muhalefetin aklı ile bugünkü muhalafetin aklı arasında çok paralellikler var. Hep siyaset dışı güçlerin devreye girmesi ihtimali var. Daha doğrusu ihtimal değil, çabası var. Vatan Cephesinin kurulmasına yol açan şey CHP'nin agresif tavrıydı. Bu kafa o kafa.

"KİMİN ZİLLET YA DA NİFAK ÇETESİ OLDUĞU GÖRÜLÜYOR"

O günkü tarihte, 1957 yılında Samet Kuşçu diye bir olay var. 9 subay olayı. O muhalefetin, el altından beslediği, İsmet Paşa'nın başını çektiği bir darbe girişimi ispat edildiği halde ortaya çıkarılamadı. Bunun sonucunda da 1960 Darbesi'ni gördük. Kimin Zillet ya da Nifak çetesi olduğu daha net görülüyor."

Sabah