Abone Ol

Sabah Gazetesi'nin eski binası Zorlu ve Şener'i mahkemelik etti!!!

Sabah Gazetesi'nin butik otel olan Teşvikiye'deki eski binası, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi işadamı Ali Çetin Şener ile Zorlu Holding'in patronu Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu'yu mahkemelik etti. İşte detaylar...

Sabah Gazetesi'nin  eski binası Zorlu ve Şener'i mahkemelik etti!!!

Yedi katlı binanın sahiplerinden Ali Çetin Şener ve Mehmet Enis Demircioğlu , kendilerine teklif edilmeden diğer hissedar Osman Terzi tarafından Şule Zorlu'ya satılan hissenin tapudan iptalini isteyip kendi üzerlerine tescilini talep ettiler.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi işadamı Ali Çetin Şener ve Mehmet Enis Demircioğlu, Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu'ya karşı Şişli Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tapu iptali ve tescil davası açtı. Ali Çetin Şener, avukatı Nadir Arısoy aracılığı ile mahkemeye gönderdiği dilekçede, Sabah Gazetesi'nin Teşvikiye'deki eski binasında Mehmet Enis Demircioğlu ile birlikte 1/2'şer ve 1/4'er oranında hisse sahibi olduklarını söyledi.

Sabah Gazetesi'nin eski binası Zorlu ve Şener'i mahkemelik etti!!! - Resim: 1 Dilekçede işadamı Osman Terzi'nin de bina üzerinde 1/4 oranında hisse sahibi olduğu belirtildi. Binanın üçüncü hissedarı Osman Terzi'nin, içinde dükkan ve Sofa adlı otelin de bulunduğu binadaki hissesini kendilerine danışmadan Şule Zorlu'ya sattığını söyleyen Ali Çetin Şener, bu uygulamanın yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Medeni Kanunun 732 ve 734'cü maddelerine göre Osman Terzi'nin hissesini satmadan önce, binada hisse sahibi oldukları için kendilerine teklifte bulunması gerektiğini belirten Ali Çetin Şener, söz konusu hisse devrinin tapuda iptal edilip kendi üzerlerine geçirilmesini istedi.

Sabah Gazetesi'nin eski binası Zorlu ve Şener'i mahkemelik etti!!! - Resim: 2 Şule Zorlu'ya satılan hisse bedelini ve mahkeme masraflarını ödemeye hazır olduklarını belirten Ali Çetin Şener, dava konusu hissenin üçüncü kişilere devrinin engellenmesi için ihtiyati tedbir kararı talep etti.

Mahkeme hakimi Şule Zorlu'nun aldığı hisse üzerine teminatsız ihtiyati tedbir kararı koydu. Ali Çetin Şener ve Şule Zorlu önümüzdeki günlerde Sabah'ın eski binası için hakim önüne çıkacak.









Gazeteport