Abone Ol

Sabah gazetesi ünlü avukata FETÖ yaftası mı vurmak istiyor?

FETÖ terör örgütü aleyhinde, kimsenin parmağını oynatmadığı ve sesini çıkartamadığı dönemlerde eşiyle birlikte FETÖ'ye savaş açan avukata sabah gazetesi hedef göstermeye başladı.

Sabah gazetesi ünlü avukata FETÖ yaftası mı vurmak istiyor?

Sabah gazetesi, kime "FETÖ" yaftası yapıştıracağını şaşırdı. Tanınmış avukatlardan Çağrı Çetin hakkında önce "kozmik avukat" sonra da "kozmik avukat kaçacak mı?" Haberlerini ardarda yayınladı...

FETÖ terör örgütü hakkında, hiç kimsenin açıklama yapmaya cesaret edemediği dönemlerde yaptığı açıklamalarla FETÖ'nün hedef tahtasına oturttuğu avukat Çetin'i, bu kez Sabah gazetesi hedef aldı. FETÖ'nün ekmeğine yağ süren Sabah gazetesinin hedef aldığı Çağrı Çetin, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ’askeri casusluk davası’ olarak bilinen davada kumpas mağduru Narin Korkmaz'ın avukatlığını ücret almadan üstlendi.

Çetin, 15 Temmuz darbe girişiminden iki yıl önce şu açıklamayı yapmıştı: "Herkesin gözü aydın. Bir kumpas sona erdi. Bundan sonra da bu kumpası kuranlardan hesap soracağız. Narin Hanım genç yaşta bir üniversite öğrencisiyken özel hayatı deşifre oldu bu kumpasın yüzünden. Askerlere bir kumpas kuruldu Narin Hanım ve Safiye Hanımın ismi kullanılarak. Evde dijital veri bulundu, onu da kimin koyduğu daha sonra ortaya çıktı. Kumpas kuranlar da yargılanacaklar yakın zamanda”

Avukat Çetin, iki yıl önce "kumpası kuranlardan hesap soracağız" dedikten sonra Sabah gazetesinin hedefi oldu.

Sabah gazetesi, Yargının "kara kutusu " olarak bilinen HSYK eski 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un ve şike davası eski hakimlerinden Mehmet Ekinci' nın FETÖ soruşturmalarından tutuklanmalarının ardından avukatlıklarını üstlenen Çetin'i "kozmik avukat" olarak gösterdi.

Çetin'in, Okur ve Ekinci'nin avukatlıklarından çekilme kararı almasını da "kozmik avukat kaçacak mı?" Şeklinde yorumladı.

15 temmuz öncesi ve sonrası tüm söylemlerinde FETÖ ya hedef alan Çetin'in eşi Yasemin Güneri Çetin'in de FETÖ soruşturmalarında yargılanan gazeteciler aleyhine " "tanık"olarak dinleneceği öğrenildi.

Yasemin Güneri'nin, 2001 ve 2002 tarihlerinde kimsenin FETÖ aleyhine yazı yazmaya korktuğu dönemlerde, çalıştığı Star gazetesinde Fetullah Gülen aleyhine, "yalancı Nurcu", "Humeyni gibi gelecek ", "askeri mahkemelerden Gülen dersanelerine vize" başlıklı haberlere imza atmıştı.

Güneri'nin, FETÖ nün en güçlü olduğu 2010 tarihinde Gülen in en yakın adamlarından biri olan Cevheri Gülen aleyhine Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtığı belirtildi.

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Necip Hablemitoğlu ile son röportajı yapan Yasemin Güneri'nin adı, FETÖ gerçeğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren "köstebek" kitabında da teşekkür edilen isimler arasında geçiyor.

Tüm bu gerçekler ortadayken Sabah gazetesinin hedefine avukat Çağrı Çetin'i oturtması şaşkınlık yarattı.

"Gavur toprağına kaçmam"

Kozmik avukat kaçacak mı diye yazan Sabah gazetesine yanıt veren avukat Çağrı Çetin, şunları söyledi : Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'gavur toprağında esir olamam' . FETÖ aleyhine yaptıklarım ortada. Ben, 15 temmuz sonrası kahramanlarından değilim. 15 Temmuz öncesi de FETÖ karşıtıydım, şimdi de. Geçmişimle, söylemlerimle ve ailemle birlikte hep FETÖ karşıtı oldum. Okullarında okumadım. Pasaportumda tek bir vize yok. Tatilini bile ülkesi dışında yapmayan birine 'kaçacak' diyorlar. Bu haberi yazanların kaçtığını göreceksiniz. Ben, dönem adamı değilim. Doğrudan ve hukuktan yanayım. Hukuk herkese lazım"