Abone Ol

Sabah Başyazarı'ndan 10 Büyükelçi Çıkışı: Daha Esnek Tepkiler Verilebilir

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas büyükelçiler krizi hakkında, "10 ülkeyle neredeyse diplomatik ilişkileri kesmek üzereyiz. Oysa bu gibi durumlarda daha esnek tepkilerle gerginlikler azaltılabilir" ifadesinde bulundu.

Sabah Başyazarı'ndan 10 Büyükelçi Çıkışı: Daha Esnek Tepkiler Verilebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçinin 'istenmeyen kişi' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklaması sonrası yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'nin sürekli dış ülkelerle sert polemikler içinde olduğunu belirterek "Şu anda Türkiye'deki yargı sistemini eleştiren 10 ülkeyle neredeyse diplomatik ilişkileri kesmek üzereyiz. Oysa bu gibi durumlarda daha esnek tepkilerle gerginlikler azaltılabilir" dedi.

"Bilmemiz gereken, şu anda iç kamuoyunu bu tür gerginlikler tatmin etmiyor" ifadesini kullanan Barlas, şöyle devam etti:

"Fiyat ve döviz kurlarındaki artış, sonuçta insanların gelirlerinin azalmasına dayandı. Geniş kitlelerin birinci sorunu bu. Örneğin, faiz indirimlerinin gerçekten neye yaradığı tam anlaşılamadı. Anlatılamadı da. Bu gibi durumlar ortadayken Türkiye'nin bütün dünyayla kavgalı gibi görünmesi pek hoş olmuyor. Dileğim, gerilen sinirlerin yavaş yavaş gevşemesi ve Türkiye'ye güler yüzlü bir ortamın egemen olmasıdır."