Abone Ol

Saadet Partisi: Atatürk ilah değildir ama Erdoğan da ilah değildir

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Atatürk’e karşı yapılan saldırılarla ilgili olarak, “Atatürk ilah değildir ama unutmamamız gereken bir şey var ki Erdoğan da ilah değildir.”dedi.

Saadet Partisi: Atatürk ilah değildir ama Erdoğan da ilah değildir

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Atatürk’e karşı yapılan saldırılarla ilgili olarak, "Atatürk ilah değildir" dediği için tutuklanan kişiye atıfta bulunarak, “Atatürk ilah değildir ama unutmamamız gereken bir şey var ki Erdoğan da ilah değildir.”dedi.

Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Karaduman, bir gazetecinin Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan üniversite öğrencisini anımsatarak, bu konudaki görüşlerini sorması üzerine, bu meselelerin ülkenin esas gündem maddelerinden uzaklaşılmasına neden olduğunu, hukuksuzluk, yolsuzluk ve ekonomik krizin ülkenin asıl gündemi olduğunu söyledi.

“ERDOĞAN DA İLAH DEĞİLDİR”

Karaduman, şöyle konuştu:

"Son süreçte kamuoyunun gündemini oluşturan, ülkeyi yine bir kutuplaşmaya çeken bu elim süreç bize şunu göstermiştir; Atatürk ilah değildir ama unutmamamız gereken bir şey var ki Erdoğan da ilah değildir. Bizim meseleye bakışımız budur. Biz eğer heykellere karşıysak Erdoğan'ın heykellerine niye karşı değiliz? Ülkeyle ilgili tavır ve tutumlarımız ilkeyle mi alakalı, yoksa şahıslarla mı alakalı? Bunun cevaplandırılması gerekir."

 “28 ŞUBAT BİN YIL SÜRECEK”

AK Parti iktidarının, OHAL kapsamında çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle muhalif kesimleri susturmayı hedeflediğini öne süren Karaduman, Hükümetin "28 Şubat bin yıl sürecek" söylemini gerçeğe dönüştürmek için çalıştığını iddia etti.

Furkan Vakfı ve Kuytul'a yönelik operasyonun da aynı kapsamda yer aldığını ileri süren Karaduman, terör örgütleriyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Kuytul'un aslında terörle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, şiddetin her türlüsünün karşısında durduğunu sohbetlerinde ifade ettiğini belirtti.

FURKAN VAKFI’NA TAM DESTEK

İktidarı eleştiren Kuytul ile vakfın "bir karalama kampanyasına maruz bırakıldığını" savunan Karaduman, vakıf evlerinin kapatılması nedeniyle öğrenciler, kadınlar ve çocukların sokaklarda yaşamak zorunda kaldıklarını anlattı.

Karaduman, "Furkan Vakfına ve Sayın Kuytul'a yapılan operasyonların tamamı, siyasi kaygılar sebebiyle iktidarın kendisini eleştiren herkesi terör suçu işlemekle irtibatlandırdığı bir dava neticesinde gerçekleştirilen süreçtir. Bu sürecin Saadet Partisi olarak sonuna kadar karşısında, Furkan Vakfı ve yöneticilerinin yanındayız." dedi.