Abone Ol

Saadet Partisi, 6'lı Masanın Daha Fazla Genişlemesine Olumlu Bakmıyor

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın Millet İttifakı'na katılmak istediğini söylemesine ilişkin olarak "SP, 6’lı masanın daha fazla genişlemesine olumlu bakmıyor dedi.

Saadet Partisi, 6'lı Masanın Daha Fazla Genişlemesine Olumlu Bakmıyor

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın Millet İttifakı'na katılmak istediğini söylemesine ilişkin olarak "SP, 6’lı masanın daha fazla genişlemesine olumlu bakmıyor, 'Şu an karar merciinde değil, ama siyasi süreçte, seçim döneminde ittifak içinde yer alabilir' yaklaşımı sergiliyor" dedi. 

Sarıkaya, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Ekonomi ve demokrasi konusunda ciddi sıkıntılar varken, AK Parti’nin de arzu ettiği şekilde seçim propagandasını kültürel sosyolojik zemine çekilmemesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Benzer yaklaşım DEVA’da da mevcut…

Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, “Her kim olursa olsun güçlendirilmiş parlamenter sisteme destek verenden biz memnun oluruz. Ancak 6’lı masanın kuruluş yapısı da önemli” demekle yetindi.

Diğer Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ise şu ana kadar bu konuyu hiç gündemlerine gelmediğini belirtti, liderlerin karar vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kani Torun’un yaklaşımı da farklı olmadı; desteğin önemine vurgu yaparken, 6’lı masada 7’nci olarak katılması konusunda konuşmaktan kaçındı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise Baş’ı arayıp kutladığını belirtti, “6’lı masaya katılmasında sakıncası yok, bizlere yüklenmeye çalışılan ithamları da kaldırır” dedi.

Görünen o ki Baş İYİ Parti veya CHP’den aday gösterilmesi söz konusu olabilir, ancak 6’lı masada yer alması SP’ye bağlı; bu da pek mümkün görünmüyor."


Yazının tamamı için tıklayın.