Abone Ol

Saadet Partili Bitmez, eşcinsellik vurgusu yaptı, Önder, Kimse size Erkek Hasan diyor mu?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in TBMM'de yaptığı konuşmasında "İsrail'in eşcinsel meclis başkanı" ifadesini kullanması tartışma yarattı. Bitmez'in sözünü kesen Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, "Kimse size 'Erkek Hasan' diyor mu?" dedi.

Saadet Partili Bitmez, eşcinsellik vurgusu yaptı, Önder, Kimse size Erkek Hasan diyor mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda devam eden görüşmelerde hararetli anlar yaşandı.

En Son Haber'in aktardığı habere göre Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Bitmez'in kullandığı "eşcinsel" ifadesi, Meclis'te nabzı yükseltti. 

Saadet Partili Bitmez, Türkiye ve İsrail arasındaki görüşmeleri hatırlatarak "Bu görüşmede İsrail'in eşcinsel Meclis Başkanının yüzüne 'İsrail Filistin'de işgalci durumdadır' denilebilmiş midir?" ifadelerini kullandı.

Bitmez, konuşmasının devamında Mehmet Akif Ersoy'un 'Enseden aslan kesilmek, cepheden yaltak kedi, Müslümanlık bizden evvel böyle zillet görmedi' dizelerine yer verince Meclis Başkanvekili Önder, Bitmez'e müdahale etti.

"Kimse size 'Erkek Hasan' diyor mu?"
"Sözünüzü kesmek zorundayım. İçtüzük 66'ya göre sizi kaba dil kullanmamaya davet ediyorum. Israr ederseniz konuşmanıza izin vermeyeceğim" dedi.

Önder, "Öncelikle, 'eşcinsel meclis başkanı' diyorsunuz. Kimse size 'Erkek Hasan' diyor mu? 'Kadın Fatma-Ayşe' diyor mu? Bu söz o kadar kötü bir yere gidiyor ki cinsel yönelim bir suçmuş gibi... Esas suçları yetmiyor mu onun ne kadar vahim olduğunu anlatmaya? Bunlar toplumda nefret cinayetlerine parça parça bir araya getiren motivasyonları oluşturuyor. 'Yaltak' diyorsunuz, bunu kabul etmemiz mümkün değil.

Saadet Partili Bitmez ise konuşmasının toplamının değerlendirildiğinde bu dilin kullanımını eleştirdiğinin anlaşılacağını öne sürerek konuşmasına devam etti.