Abone Ol

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu'ndan flaş açıklama: 2021'de erken seçim var

Medyafaresi.com özel röportaj: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu erken seçim tartışmalarıyla birlikte Medyafaresi.com ve TürkiyeGündemi'ne konuştu, Hülya Karabağlı'nın sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu'ndan flaş açıklama: 2021'de seçim var

*2020 yılında Türkiye ve dünya ülkeleri için öngörüleri ne yönde

*Türkiye’yi bir erken seçim 2020’de bekliyor mu?

*Saadet Partisi gelecek yıl hangi çalışma sistemine giriyor. Türkiye’yi nasıl dolaşacak.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com / TürkiyeGündemi / ÖZEL RÖPORTAJ

Son yıllarda sosyal medya videoları ile dikkat çeken Saadet Partisi (SP) 2020 yılına yeni bir çalışma biçimiyle giriyor.

Mitingleri biraz arka planda bırakacak olan yeni çalışma yöntemini Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu erken seçim tartışmalarıyla birlikte Medyafaresi.com ve TürkiyeGündemi'ne konuştu, Hülya Karabağlı'nın sorularını yanıtladı.

Türkiye’de 2020 yılında bir erken seçim olabileceğine pek ihtimal vermediğini ifade eden Temel Karamollaoğlu 2021'e işaret ederken, “Ancak bazı gelişmeler yani şu anda yeni partiler kuruluyor. Sayın Davutoğlu’nun partisi kuruldu, bir tane daha beklenti var.

İŞTE O VİDEO

Şu iddia var; "Bunlar teşkilatlanmadan, seçime girecek şartları yerine getirmeden, bir erken seçime gidip onların önünü keselim." Ben buna pek ihtimal vermiyorum.

Siyasi bir parti oluşum kararı aldıysa böyle bir topluluk varsa bunlar kendilerine göre başka şekillerde seçimlerde yer alabilirler.

O nedenle ben 2020 yılını biraz seçimler için erken bir yıl olarak görüyorum ama 2021 derseniz çok büyük ihtimali orada veriyorum. Seçimler 2021 yılını geçmez kanaatindeyim” dedi.

Bazı  Özellikle çevreyle ilgili giderek artan  sorunlara da dikkat çeken Karamollaoğlu’nun  konuşmasından  bazı bölümler şöyle.

Karamollaoğlu: 2020 karışık bir yıl olacak gibi gözüküyor

2029 yılının temenni olarak inşallah hayırlı hadiselere vesile olur diye ümit ediyorum.  Burada en büyük görev iktidarın omuzlarına düşüyor.  Çünkü 2020 yılında dünya biraz daha karışacak gibi gözüküyor. ABD’nin kendi menfaatleri doğrultusunda atacağı birtakım adımlar var.

Rusya’nın da aynı minval üzere atacağı birtakım adımlar var. Çin çok önemli çünkü ABD Çin’in sık boğaz ettikçe Çin de kendisine göre birtakım tedbirler almaya gayret ediyor. Yani dışarıdan bakıldığı zaman biz her şeyin güzel olmasını arzu ederiz ama karışık bir yıl olacak gibi.

“Çevreyle ilgili atmosferik değişiklikler çok ciddi bir sıkıntıya vesile olacak gibi”

Özellikle çevreyle ilgili atmosferik değişiklikler, mevsim değişiklikleri çok ciddi sıkıntılara vesile olacak gibi. Yağışların, depremlerin yoğunlaşması, kasırgaların hem şiddetini hem sıklığını artırması bunların hepsi önümüzdeki 2020 yılında dünyanın aslında biraz daha barışçıl yollarla bu problemlerin üstesinden gelebilmesi için çaba sarfetmesi gerektirdiğine inanıyorum. Olur mu? Olmaz mı?  Amerika’nın başında Trump gibi bir kovboy olursa olmaz, çünkü hukuk tanımıyor, kendisinin dışında alınan hiçbir karara itibar etmiyor.  İşte İran’la olan anlaşma işte çevre konusunda yapılan anlaşmalara attığı imza Amerikalıların hiç birisinin hükmü yok bugün.

-2020 yılında bir erken seçim olabilir mi?

Türkiye’de 2020 yılında bir erken seçim olabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Anacak bazı gelişmeler  yani şu anda  yeni partiler kuruluyor. Sayın Davutoğlu’nun partisi kuruldu bu tane daha beklenti var. Şu iddia var; bunlar teşkilatlanmadan seçime girecek şartları yerine getirmeden bir erken seçime gidip onların önünü keselim ben buna pek ihtimal vermiyorum. Siyasi bir parti oluşum kararı aldıysa böyle bir topluluk varsa bunlar kendilerine göre başka şekillerde seçimlerde yer alabilirler.  O nedenle ben 2020 yılını biraz seçimler için erken bir yıl olarak görüyorum ama 2021 derseniz çok büyük ihtimali orada veriyorum. Seçimler 2021 yılını geçmez kanaatindeyim.

Politika Kurulları kuruldu, Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce konferans

Saadet Partisi bu noktada kongremizi yaptık yenilenmesi icap eden il ve ilçe kongrelerimiz var şimdi o sürece girdik. Yeni bir Politika Kurulları oluşturduk bunlarla Türkiye’nin dört bir tarafını dolaşıp bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan nasıl kurtulabileceğimiz hangi politikalarla kamuoyuna aktaracağız.  Yeni mitingler yerine ben ve arkadaşlarım yüzlerce konferanslar düzenleyeceğiz. Böylece kamuoyunu biraz daha düşünmeye sevk edeceğiz.  Çünkü şu ana kadar Türkiye’deki politikalarda düşünce değil  hissiyat hakim, kışkırtılıyor  insanlar.

Medyafaresi.com