Abone Ol

Rutkay Aziz isyan etti: Bize salon vermiyorlar

Sanatçı Rutkay Aziz, oyun için sahne bulmakta zorlandıklarını, sahneler için yüksek ücretler istendiğini ifade ederek "Biz inadına göreceğiz, konuşacağız ve duyacağız" dedi.

Rutkay Aziz isyan etti: Bize salon vermiyorlar

Sanatçı Rutkay Aziz, iktidarın kültür-sanat alanlarına düşman olduğunu ifade ederek oyun için sahne bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 67. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çukurova Belediyesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenen "Adalet Sizsiniz" oyunun yazarı Ümit Denizer ile tiyatro oyuncuları Rutkay Aziz ve Taner Barlas, Divan Otel'deki söyleşide avukatlarla bir araya geldi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'ın yönettiği programda konuşan Rutkay Aziz, söz konusu oyunu sahnelemelerine ilişkin, "Son derece sindiren, yıldıran ve korkutan bir süreçten geçtik. Soylu ve onurlu bir sanat olan tiyatro aynı zamanda hesaplaşma sanatı. Bu hesaplaşma içinde acılar çekiyorduk. Ne yaparız da tiyatroca Türkiye'nin yaşanılan bu sürecine bir şeyler söyleyebilir miyiz?" yorumu yaptı.

'MÜCADELE VERMEMİZ LAZIM'

Rutkay Aziz, oyun sahnelemek için salon bulmakta zorlandıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Mevcut iktidar nasıl ki Cumhuriyetin değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk'e düşmansa, kültür-sanatın da her alanına düşmanlar. Bunu biz çok yakinen yaşıyoruz. Kimi salonu vermiyorlar. Ya boyama ya ilaçlama diyorlar; Antalya'daki gibi 5 bin lira istiyor ya da, arkadaşımızdan. Öyle bir kira talep ediyor ki siz zaten alamıyorsunuz, dolayısıyla da oraya giremiyorsunuz. Yani böylesine ince oynuyorlar."

"Bittiğine asla inanmıyorum. Genco (Erkal) da bence inanmıyordur da, bitirmek istiyorlar. İşte ona karşı bizim tam bir dayanışma içinde olup, mücadele vermemiz lazım. Tabi ki yıldırmaya ve korkutmaya çalışıyorlar. Bunlar bizim üç maymunu oynamamızı istiyor. Konuşmayacaksın, duymayacaksın, görmeyeceksin. Hayır biz inadına göreceğiz, konuşacağız ve duyacağız."

Sol Haber