Abone Ol

Rusya'yı sarsan Türk hacker Medyafaresi'ne konuştu!

MEDYAFARESİ ÖZEL- Son zamanlarda tr uzantılı siteleri hedef alan siber saldırılar bitti mi? Medyafaresi.com'a konuşan Türk Beyaz Hacker Skorsky, internet sistemini yavaşlatan saldırıların perde arkasını ve bundan sonraki hedeflerini anlattı.

Rusya'yı sarsan Türk hacker Medyafaresi'ne konuştu!

İŞTE SKORSKY'NİN SORULARIMIZA YANITLARI

- Skorsky adını son zamanlarda siber saldırılarla birlikte duyduk. Nedir Skorsky ve kimlerden oluşuyor?

-- Skorsky kod adı, 2007 yılında Türkiye'de yaşayan usta Ukraynalı bir hacker tarafından alınmıştır. Amacımız ; Milli ve dini değerlerini savunmak, ülkemize yapılan siber saldırı ve tehditlere karşılık vermektir. Siber Diriliş Tim 3 kişiliktir. Skorsky Tim Lideridir. Gök kod adlı hacker Ar-ge ve istihbarat sorumlusudur. Kod adı SoloTürk yazılım uzmanıdır.

- Türkiye'de özellikle bankacılık sistemine yönelik saldırılar oldu. tr uzantılı sitelere saldırıldı. Siz neler yaptınız?

-- Türkiye Cumhuriyeti devletinin siber altyapısı çok güçlüdür. Yapılan saldırılara taarruz ile cevap veriyoruz. Bunun örneğini Rusyada görmüşsünüzdür. Günlerce kamu kurumları sitelerine erişim sağlanamadı, Rusya'ya tarihin en büyük saldırısını yaptık. Bu saldırı uluslararası medya ve yerli basında geniş yankı buldu.

- Anonymous saldırılarından sonra Türk siteleri hala risk altında mı?

-- Anonymousu ciddiye almasın kimse, Türkiye'ye şuanda ddos dediğimiz bir saldırı türü yapılıyor, sadece bazı önemli internet sitelerin sunucularına saldırdıkları için siteler yavaşlar, çökmeleri ise söz konusu değildir
Ayrıca, Türkiye'ye şuanda Anonymous değil, Rus hackerlar saldırıyor

- Siber savaş konusunda devlet ile bir temasınız oldu mu? Devlet sizi destekliyor mu?

-- Skorsky devletten destek görmüyor, geçtiğimiz günlerde BBC'de çıkan haberde devlet ile bağlantılı göstermişler, fakat Skorsky adlı hackerin devlet ile bağlantısı yoktur. Bağımsız bir timdir. Tr uzantılı bir çok web sitenin açıklarını bulup, yetkililer ile paylaşıyorum, açıkların kapanmasını sağlıyorum. Yasal bir suç işlemiyorum.

- Yani Skorksy beyaz hacker mı?

-- Evet, Skorsky bir beyaz hackerdır. Rusyanın yanı sıra Terör örgütüne ait bir çok site çökertilmiştir. Ermeni askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Azeri üsteğmenimiz için Ermenistan, Birleşmiş Milletler ve Ermenistan eğitim bakanlığını hackledik. Ermeni basınında çok yankı buldu.

- Bundan sonraki hedefleriniz neler?

-- İsrail, Beyaz Rusya, Yunanistan, Ermenistan, Danimarka, Fransa, İngiltere, Almanya, İran, Hindistan, Çin, Tayland, Kuzey Kore güncel hedef listemizde.

- Peki son olarak Türkiye'ye mesajınız nedir?

-- Anonymous adlı hacker grubunu hiç bir şekilde ciddiye almanıza gerek yok bizim saldırılara ve gelen tehditlere verdiğimiz cevaplar misli ile veriliyor. Siber altyapımız çok güçlüdür, Üç beş çapulcunun tarafımıza yaptığı tehditleri ciddiye almayınız.

MEDYAFARESİ ÖZEL