Abone Ol

Rusya'da demokrasi bizden de ileri: Savaş karşıtı resim çizen 6. Sınıftaki çocuk yetimhaneye babası cezaevine gönderildi

Rusya'da yetkililer, bir 6. sınıf öğrencisinin okulda Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı resim çizmesinin ardından babasını tutuklarken kızı da yetimhaneye gönderdi.

Rusya'da demokrasi bizden de ileri: 6. Sınıftaki çocuk yetimhaneye babası cezaevine gönderildi

53 yaşındaki Aleksey Moskalev ve 12 yaşındaki Maşa Moskaleva, Tula bölgesindeki yetkililerin dikkatini ilk olarak 2022'nin Nisan ayında, 6. sınıf öğrencisinin çizdiği resimden sonra çekmişti. 

Moskaleva'nın çizdiği resimde Ukrayna ve Rusya bayraklarının yanı sıra "Savaşa hayır" ve "Ukrayna'ya zafer" ifadeleri yer alıyor, çocuğunu Rus füzelerinden koruyan bir annenin resmedildiği görülüyordu. 

Bağımsız insan hakları gözlemevi OVD-Info'ya göre Moskaleva'nın okuldaki sanat öğretmeni, çizim hakkında müdürü bilgilendirdi. Günler sonra resmi çizen Moskaleva'nın babası, sosyal meyada yaptığı bir yorum sebebiyle "Rus ordusunu kötülemekle" suçlandı. Moskaleva'yı ise okulda Federal Güvenlik Servisi yetkilileri ziyaret etti. 

OVD-Info'nun değerlendirmesine göre güvenlik birimleri, babanın sosyal medya yorumları ile kızının çizimi arasında bağlantı olduğu sonucuna vardı. Moskolev, gruba yaptığı açıklamalarda, "Üç buçuk saat boyunca bana çocuğumu yanlış yetiştirdiğimi, onu benden alacaklarını ve beni hapse atacaklarını söylediler" dedi.

Bu olayların ardından aralık ayında Moskalev'e "tekrar tekrar Rus ordusunu kötüleme" suçlaması yöneltildi.